A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Najuži izbor za nagradu Nikola Milošević

20.01.2022 | 16:12

Najuži izbor za nagradu Nikola Milošević


Najuži izbor za nagradu Nikola Milošević

Žiri za nagradu “Nikola Milošević”, koju dodeljuje Radio Beograd 2 za najbolju knjigu u oblasti teorije književnosti i umetnosti, estetike i filozofije, uvrstio je u najuži izbor knjige Gorane Raičević, Predraga Petrovića i Sandre Šćepanović.

U konkurenciji su “Agon i melanholija – život i delo Miloša Crnjanskog” Gorane Raičević, u izdanju Akademske knjige, “Enciklopedizam i teorija romana” Predraga Petrovića, u izdanju Čigoja štampe i “Empedokle – o ustrojstvu sveta i ljudskoj sudbini” Sandre Šćepanović, takođe u izdanju Akademske knjige.

Žiri koji čine: prof. dr Zoran Paunović (predsednik), prof. dr Bogdan Lubardić i prof. dr Zoran Dimić, odlučiće o 20. dobitniku nagrade “Nikola Milošević” 2. februara na završnoj sednici u studiju Radio Beograda 2, koju će taj program direktno prenositi.

Nagrada će biti uručena 9. februara, na dan kada Radio Beograd 2 obeležava 64 godine postojanja.

U užem izboru za to priznanje za 2021. godinu bilo je 13 naslova.

Žiri za nagradu “Nikola Milošević”, foto: Radio Beograd 2

Nagradu “Nikola Milošević” za 2020. godinu dobio je Novica Milić za studiju “Politička naratologija – ogled o demokratiji”, u izdanju Akademske knjige iz Novog Sada.

Nagrada je ustanovljena 2002. godine, a 2007. nazvana je imenom akademika Nikole Miloševića (1929-2007), koji je bio prvi predsednik žirija za dodelu tog priznanja.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares