A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

MSURS odlikovan Ordenom Njegoša II reda

09.01.2022 | 16:16

MSURS odlikovan Ordenom Njegoša II reda


MSURS odlikovan Ordenom Njegoša II reda

Muzej savremene umetnosti Republike Srpske (MSURS) u Banjaluci odlikovan je Ordenom Njegoša II reda, povodom obeležavanja 30 godina postojanja RS i proslave Dana RS.

Orden za posebne zasluge na polju kulture, kao i za značajan doprinos razvoju kulture i umetnosti RS, te njenu promociju i afirmaciju, primila je 9. januara u ime MSURS direktorka te institucije dr Sarita Vujković na svečanosti u Kulturnom centru Banski dvor.

“Izuzetna je čast biti odlikovan Ordenom Njegoša II reda, koji potvrđuje značaj MSURS za razvoj kulture i umetnosti na prostoru RS. Posebno je značajna činjenica da je naša institucija ovo značajno priznanje dobila povodom svog pedesetogodišnjeg rada i delovanja u vreme obeležavanja 30 godina postojanja RS. Ovo odlikovanje, na koje smo izuzetno ponosni, je ujedno čast i obaveza, kao i veliki podsticaj za ceo kolektiv MSURS da u narednom periodu ostvari još značajnije rezultate”, izjavila je Sarita Vujković na svečanosti, na kojoj je predsednica RS Željka Cvijanović uručila odlikovanja pojedincima, kolektivima, udruženjima i institucijama koji su ličnim i profesionalnim angažmanom dali poseban doprinos stvaranju, očuvanju, jačanju, te promociji i afirmaciji RS.

MSURS je čestitao u saopštenju i svim drugim institucijama, udruženjima i pojedincima koji su odlikovani za posebne zasluge na polju javnih delatnosti, kojima se doprinosi političkom, ekonomskom, društvenom i privrednom rastu i razvoju RS, a posebno kolegama u Muzeju Republike Srpske, koji su odlikovani povodu 90-dišnjeg postojanja te institucije.

*Foto: MSURS

(SEEcult.org)

Total
0
Shares