A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Direktno iz Berlina u Beogradu: Stojche ove subote u DOT-u

U subotu 11. decembra u DOT-u vas čeka sjajna žurka – Stojche i Kid Kimi, dva možda i najautentičnija DJ-a sa našeg podneblja.

Stojche Cvetanovski ime je koje povezuje Balkan i Berlin, tačnije svoju rodnu Makedoniju. Skopje mu je bila polazna instanca na njegovom muzičkom putu, odnosno lokalna andergraund techno scena, kako ju je Juan Atkins opisao: “vodeći hub za Detroit techno na balkanskom poluostrvu.” Njegova ljubav ka vinilima vodila ga je sve dublje u istraživanje muzičkog univerzuma.

Nakon decenije DJ-inga, svoje interesovanje je proširio i na produciranje, a 2009. je koosnovao lejb “Argumentno Music.” Dve godine kasnije je lansirao i samostalnu etiketu “Tangible Assets” – u okviru koje je imao apsolutnu slobodu da eksperimentiše i redefiniše njegov prepoznatljiv zvuk koji je inspirisan Detroitom. Debi LP “Urban Chaos” i ostatak diskografije su ga definisali kao ime koje je sinonim za high-tech. Sa druge strane, njegovi DJ setovi su emotivniji, ali jednako moćni. Trenutna berlinska adresa mu je i više nego inspirativna, kako u pogledu samog pulsa gradskog života, tako i u osami njegovog studija. 

Domaća podrška subotnje večeri biće Kid Kimi, koji je DJ-ingu čitavu deceniju. Od nedavno je zaplovio i producentskim vodama, objavivši svoj prvi EP pod nazivom ‘’Dub Channel’’ za španski lejbl ‘’Slope Point’’. Njegovi setovi iznova predstavljaju uzbudljiva putovanja na koje će nas povesti i 11. decembra. On je neko ko je spreman da hrabro eksperimentiše sa žanrovima, ne ograničavajući se striktno na elektro zvukove. Nastupao je na klupskim žurkama i festivalima u zemlji i regionu.

Pored subotnjeg nastupa, Kid Kimija slušaćemo i na nastupajućem CENTRAL DANCE EVENT-u.

Total
0
Shares