A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Predat urbanistički plan za novi razvojni centar Epic Gamesa u Novom Sadu

Epic Games i 3Lateral predali su urbanistički projekat za izgradnju najavljivanog kampusa za istraživanje i razvoj u Novom Sadu. 

Kako se navodi u saopštenju, kampus će se nalaziti nadomak Univerzitetskog centra, a organizacija prostora i tehnička opremljenost omogućiće dalje razvijanje grupe MetaHuman proizvoda, 3Lateral hardverskih i softverskih rešenja. Pored toga, planirana je i izgradnja auditorijuma za razmenu znanja sa željom da podstakne bolju povezanost industrije i edukatora.

„Autentična opremljenost kampusa će osnažiti naš dalji rad na projektima kreiranja digitalnih ljudi, podsticati istraživanje i razvoj našeg doprinosa u AAA produkciji video igara i doprineti razvoju tehnologija i proizvoda relevantnih za realizaciju Metaverse ideje” izjavio je Vladimir Mastilović, osnivač 3Lateral-a i potpredsednik za tehnologije u oblasti digitalnih ljudi u kompaniji Epic Games.

Ovo su konceptualne slike koje predstavljaju viziju zgrade koju Epic Games i 3Lateral žele za izgrade. Finalni izgled zgrade (detalji materijalizacije, rasveta, tačne dimenzije i proporcijski odnos elemenata, odabir zelenila kao i drugi elementi) podležan je promenama tokom daljeg razvoja dizajna.

Kako navode iz kompanije, projekat integriše zanimljiva inženjerska rešenja, posebno u domenima dizajna data centra, bezbednosnih sistema, auditorijuma i akustike, a izrada glavnih elaborata poverena je timovima iz Srbije. Završetak izgradnje kampusa i useljenje tima u novi radni prostor planiran je za 2024. godinu.

Total
0
Shares