A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Preduzetničke priče: Razvijanje startapa u preseku dve najzdravije privredne grane — IT-ja i poljoprivrede

Ove godine započinjemo niz preduzetničkih priča kroz koje ćemo predstaviti preduzetnike koji su svoje ideje pretvorili u uspešne poslovne poduhvate. Oni će govoriti o svojim iskustvima, kompanijama i startapima koji posluju u različitim oblastima.

Na ovom događaju, 15. novembra u 18 časova na YouTube platformi, pridružiće nam se Oskar Marko, suosnivač i generalni direktor startapa Cropt.

Startap Cropt razvija rešenja zasnovana na podacima za visokotehnološku poljoprivredu. Kompanija je osnovana kao spin-off Instituta BioSense, Evropskog centra izvrsnosti za primenu IT-ja u poljoprivredi. Rešenja koja Cropt nudi zasnovana su na kombinaciji veštačke inteligencije, analitike podataka i znanja iz domena poljoprivrede, i imaju za cilj povećanje profita, smanjenje rizika poslovanja i smanjenje ekološkog otiska poljoprivredne proizvodnje.

Tokom predavanja, suosnivač i CEO Cropta, Oskar Marko, govoriće, između ostalog, o izazovima i benefitima pokretanja startapa, o Croptovom proizvodu i tehnologiji koju ovaj startap razvija, ali i o budućnosti poljoprivrede u Srbiji. 

Osim toga, pružiće i korisne savete svim budućim preduzetnicima i mladima koji žele da pokrenu svoj startap u Srbiji.

Kome je predavanje namenjeno?

Predavanje je namenjeno svima onima koji razmišljaju o tome da zakorače u preduzetništvo i započnu sopstveni posao, ali i trenutno nezaposlenima, studentima, pa i učenicima srednjih škola, kako bi saznali više o pokretanju biznisa i kakve mogućnosti to donosi.

O predavaču

Oskar Marko je naučnik, preduzetnik i muzičar. Predavač je na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu na smeru Master u nauci o podacima, suosnivač i direktor kompanije Cropt i pevač i gitarista benda Monohrom. 

Osnovne, master i doktorske studije završio je na Fakultetu tehničkih nauka, dok je treću godinu osnovnih studija proveo na londonskom City University-ju, gde je odbranio diplomski rad u domenu obrade signala. Od tada se bavi razvojem novih algoritama na polju mašinskog/dubokog učenja i veštačke inteligencije primenjenoj u poljoprivredi. Vodio je tim BioSensa koji je razvio nove algoritme za predikciju prinosa, distribuciju semena i optimizaciju strategije setve, koje su Institutu osigurale prvo mesto na Sindžentinom „Izazovu za useve” i CGIAR-ovom „Inspirišućem izazovu”.

Prijava

Predavanje će biti održano u ponedeljak, 15. novembra, sa početkom u 18 časova preko YouTube platforme. Prisustvo na radionici je otvoreno za sve zainteresovane uz prethodnu prijavu na linku.

*Ovaj događaj omogućen je uz podršku američkog naroda putem Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID). Sadržaj ovog upitnika je isključivo odgovornost Startita i ne predstavlja nužno stavove USAID-a ili Vlade SAD.

Total
0
Shares