A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Tehno heroina Amelie Lens pridružuje se hedlajnerima Central Dance Eventa

Belgijska di-džejica i producentkinja koju je muzička industrija svrstala u sam vrh tehno scene – Amelie Lens pridružuje se  hedlajnerima devetog izdanja Central Dance Eventa, koji će biti održan od 30. decembra do 2. januara u industrijskom kompleksu Luke Beograd. Amelie Lens je za samo nekoliko godina postala vodeća tehno zvezda današnjice. Vlasnica je lejbla Lenske, rezident BBC radija 1 i hedlajner najvećih festivala kao što su: Coachella, Awakenings, Time Warp, Amsterdam Dance Event, Tomorrowland i desetine drugih. 

Veoma ograničen broj kompleta za CDE 2022 u prodaji je putem Cooltix onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa, po promo ceni od 4490 dinara za parter i 5490 dinara za VIP galeriju.

Strmoglavi uspeh Amelie Lens koji je pozicionirao na globalnoj tehno sceni rezultat je dugogodišnje ljubavi prema elektronskoj muzici koja je započela kada je Amelie imala 15 godina i posetila prvi festival – belgijski Dour Festival. Ostatak tinejdžerskog doba provela je posećujući klubove i festivale po rodnoj zemlji, hipnotisana svetom u koji je zakoračila. Od klaberke do samog vrha svetske tehno scene, Amelie se istakla svojom strašću za muzikom, beskompromisnim perfekcionizmom i originalnim zvukom.  Još na početku svoje karijere prigrlila tehno zvuk doziran esidom. Di-džejingom je počela da se bavi pre skoro pune decenije, nastupajući pod različitim alijasima i baveći se paralelno i produkcijom, nakon čega je usledila rezidentura u belgijskom klubu Labyrinth.

Prvo izdanje “Exhale” objavila je 2016. godine za italijanski imprint Lyase, dok su naredna tri – “Let it Go”, “Contradiction” i “Stay With Me” izašla za izdavačku kuću Second State, koju vode Pan-Pot. To joj je donelo prepoznatljivost na globalnom nivou. Nakon toga nizali su se nastupi na kojima je delila binu sa najvećim zvezdama elektronske scene. Od klubova u najvećim metropolama do najboljih slotova na festivalima kao što su Sonar, Time Warp, Awakenings, Movement Detroit, uključujući i legendarni Circoloco u DC-10. Usledila je i naslovnica za čuveni Mixmag, kao i prvi podkast za Resident Advisor. Početkom 2019. godine pridružila se Drumcode familiji objavivši remiks Beyerove trake “Teach Me”, specijalno za 200. izdanje Drumcode lejbla. 

Amelie je pokrenula sopstveno veče EXHALE u klubu Labyrinth, na kojem su pored nje svirali izvođači kao što su Marcel Dettmann, Ben Klock, Ellen Allien, Rødhåd, Kobosil i mnogi drugi, dok je često svojim fanovima priređivala i allnightere. Svoje EXHALE žurke preselila je širom sveta, u londonski klub fabric, kao i na bine festivala poput Creamfields, OFFSonar, Dour, Extrema i mnogih drugih, na kojima su nastupale globalne zvezde, kao i nove generacije nadolazećih, mladih talenata. Za njen lejbl Lenske, za koji tvrdi da je energičan i autentičan, osim nje su izdavali Kobosil, Farrago, Milo Spykers, Airod, Ahl Iver i FJAAK

Za samo nekoliko godina, Amelie Lens je dostigla slavu o kojoj sanjaju mnogi izvođači tokom cele karijere i postala vodeća tehno zvezda. Izvođači poput Carla Coxa, Adama Beyera i Richie-ja Hawtina tvrde da je Amelie budućnost tehno muzike.

Total
0
Shares