A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Kolekcionar kao kustos i selektor: Radovi iz privatne zbirke porodice Marjanović u galeriji ARTE

U okviru projekta ARTE galerije, Kolekcionar kao kustos i selektor, u periodu od 8. oktobra do 22. novembra 2021. godine, ljubitelji umetnosti imaće jedinstvenu priliku da pogledaju radove iz privatne zbirke porodice Marjanović, na dve lokacije ARTE galerije – Andrićev venac 12 i Kralja Milana 3 u Beogradu.

Posetioci će moći da vide slike, skulpture, grafike i crteže nastale uglavnom ’50-ih, ‘60-ih i ‘70-ih godina 20. veka, autora koji su najznačajniji predstavnici domaće posleratne umetnosti – Petra Lubarde, Aleksandra Tomaševića, Lazara Vozarevića, Ivana Tabakovića, Miodraga Dada Đurića, Ljube Popovića, Petra Omčikusa, Radomira Reljića, Radomira Damnjanovića Damnjana, Bore Iljovskog, Dušana Otaševića, i brojnih drugih umetnika.

Izložba će prikazati više od 70 radova, deo zbirke porodice Marjanović koja je pomno formirana od sedamdesetih godina prošlog veka. Izložbu prati katalog sa velikim brojem ilustracija i tekstova, koja na adekvatan način prezentuje projekat Kolekcionar kao kustos i selektor, kao treće izdanje u okviru projekta, a i karakter kolekcije Marjanović.

Izložba traje do 22. novembra 2021.

Total
0
Shares