A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Otvaranje novog galerijskog prostora u Cetinjskoj izložbom plakata Marka Vulete – Đukanova

Datum objave:13.10.2021

Pročitano:15 puta

Datum održavanja:

14.10.2021

Lokacija: Beograd

U četvrtak 14. oktobra u 20h otvara se novi prostor u sat kuli nekadašnje pivare u Cetinjskoj 15 retrospektivnom izložbom plakata beogradskog umetnika Marka Vulete – Đukanova.

 

Kula ima ambiciju da kroz nove modele funkcionisanja i delanja u kulturnom polju materijalizuje duh vremena u kome živimo. Prva programska celina koja počinje sa radom je Galerija Kule.

Fokus izložbe su plakati za klupske večeri nekih od najpoznatijih beogradskih i svetskih klubova, među kojima su i beogradski klubovi “20/44” i “Drugstore”, La Java i Rex iz Pariza, berlinski ://about blank i Urban Spree, amsterdamski Garage Noord i Dynamic Range, XOYO, Phonox, The Waiting Room i Cell iz Londona i mnogi drugi. Pored postera za klubove, Vuleta Đukanov je tesno sarađivao i sa brojnim umetnicima kao što su: Vladimir Ivković, Interstellar funk, Lena Willikens, Ivan Smagghe, Manfredas, Larry Heard, Tommy Mandel, Hunee, Esa, Red Axes, Emmanuelle Parrenin & Detlef Weinrich, aka Tolouse Low Trax, itd.

Marko Vuleta – Đukanov se bavi dizajnom više od 10 godina, a ovom prilikom prikazaće 80 radova isključivo vezanih za različite klupske večeri pomenutih klubova i umetnika.

Muzičku podršku otvaranju daće beogradski fotograf Boogie, a tokom trajanja izložbe koja je otvorena do 4. novembra, biće organizovani različiti programi koji uključuju radionicu sa umetnikom, vođenja kroz izložbu, jednodnevne video projekcije u hangaru ispred galerije, kao i specifične DJ večeri.

vrh strane

Total
0
Shares