A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Vikend zatvaranja osme sezone Barutane uz minimal i techno legendu Sonju Moonear, Marka Nastića i progressive trance projekte Zyce i Flegma

Datum objave:22.09.2021

Pročitano:11 puta

Datum održavanja:

24.09.2021 – 25.09.2021

Lokacija: Beograd

Zatvaranje osme sezone kultnog beogradskog kluba Barutana zakazano je za predstojeći vikend. Ljubitelje klabinga ovog petka očekuje gostovanje minimal i techno legende, Sonje Moonear, vodećeg imena svetske andergraund elektronske scene, koja će te večeri nastupit sa Markom Nastićem, di-džejom i producentom sa preko 20 godina uspešne internacionalne karijere iza sebe. Pored njih, nastupiće i lokalci Milovan Stojanović i Rajol.

 


Sonja Moonear, koja nosi laskavi nadimak „ženski Villalobos“ poručila je svojim fanovima: „Slobodno mogu reći da ne mogu da dočekam da se ponovo vratim u Barutanu, na tu prelepu Tvrđavu! Jedva čekam da raznesem sound system i ponovo vidim sve klabere željne dobre zabave! Nadam se da ste spremni za potpuno ludilo na dancefloor-u i i mnogo plesanja uz moju muziku“.
Jedna od tri najtraženija ženska svetska di-džeja, Sonja Moonear, ponovo će se naći pred domaćom publikom kako bi demonstrirala stapanje suptilnog minimala i moćnog techno gruva i zabavila klabere svojim autentičnim setom i zavidnim veštinama miksanja, uz eklektični ukus i kolekciju ploča na kojoj se može pozavideti. Sa sobom uvek na put nosi gomilu ploča jer kaže da nikada ne zna šta da očekuje, te se u njenom koferu može naći svašta, od ambient house-a i techno izanja do funky i soulful zvuka.


„Već duže vreme se radujem ovoj žurci, i konačno je došao taj momenat. Uvek uživam slušajući Sonjine setove, a ovog puta ću joj se pridružiti za di-džej pultom! Siguran sam da će atmosfera biti sjajna, a naročito zato što zatvaramo osmu sezonu Barutane u ovom stilu“, izjavio je Marko Nastić, guru lokalne techno scene, pred nastup ovog vikenda.


Subota 25. septembar rezervisana za ljubitelje trance zvuka i nastup progressive psytrance projekata Zyce i Flegma, uz podršku Goasapiens i Experiment di-džejeva: Aquapipe, Sivi, Albert i Stole.


Nikola Kozić aka Zyce jedan je od najtraženijih svetskih progressive trance izvođača i najtalentovanijih producenata ovog žanra u Srbiji. Ljubav prema elektronskoj muzici se rodila tokom godina sviranja rock muzike, a verom u sebe i ogromnim trudom je dostigao da postane prepoznatljivo ime na svetskoj trance sceni. Nastupao je na najvećim festivalima u Australiji, Brazilu, Meksiku, Rusiji, Portugalu, Izraelu, Nemačkoj, Francuskoj, a zajedno sa jedinstvenim i strastvenim pristupom muzici, vođen originačnošću i čistom kreativnošću, Zyce šalje pozitivnu i veoma inteligentnu poruku. Kombinujući sa svojim visoko – energičnim nastupima, uvek garantuje nezaboravna dancefloor iskustva.


Iza projekta Flegma stoji Dalibor Delić. Nakon objavljivanja prvog albuma, započeo je saradnju sa Zyce-om i objavio drugi album pod nazivom „8 Cell“, za izdavačku kuću TesseracTstudio, koju su osnovali zajedno, a koja je okupila neka od najboljih imena današnje progressive trance scene kao što su: Talpa, Sonic Entity, Vertex. Flegma je izdavao i za velike progressive trance lejblove: Iboga records, IONO Music, Spin Twist, Blue Tunes. Nakon godina na sceni, napravio je brojne kolaboracije i remikse sa izvođačima kao što su: Freq, Zen Mechanics, Liquid Soul, Ace Ventura, Jaia.


Ulaznice za sva gostovanja u Barutani su u prodaji putem Cooltix.rs onlajn platforme, kao i na prodajnim mestima Ticket Visiona i Gigs Tixa. Sve kupljene ulaznice za prošlogodišnje nastupe ovih izvođača važe i za nove datume.

Total
0
Shares