A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Joberty uzeo investiciju od 350.000 $, širi se na nova tržišta

Joberty, onlajn platforma za oglašavanje poslova u IT sektoru, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora, Kroog Ventures. Ulaganjem u iznosu od 350.000 $ Joberty je dostigao vrednost od 3.3 miliona $.

Joberty od 2019. godine omogućava zaposlenima u IT firmama da podele svoja iskustva u radu, omogućava kandidatima da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama, i IT kompanijama da pronađu relevantne kandidate. Pored toga, Joberty putem korisničkih komentara i utisaka pruža uvid u radnu etiku i kulturu IT kompanija, čime doprinosi transparentnosti IT zajednice.

„IT sektor u Srbiji doživljava svoju ubrzanu ekspanziju poslednjih nekoliko godina i beleži godišnji rast od 25%. U tom pogledu smatram da treba podržati ovakve IT projekte, koji dodatno osnažuju IT zajednicu u Srbiji i pružiti mogućnost takvim projektima da svoje usluge ponude na svetskom tržištu”, istakao je Vladan Balaban, predsednik M&I Grupe i jedan od osnivača Kroog Ventures fonda.

Kroog Ventures je investiciona platforma osnovana početkom 2021. godine, fokusirana na evropske tehnološke startape. Kroog investira u rane faze razvoja, pruža stratešku i operativnu podršku, a čine ga preduzetnici, tehnološki seniori i iskusni biznismeni.

Kako se navodi, početni kapital biće iskorišćen za širenje Joberty platforme u regionu, na evropskom tržištu i šire:

„Naša misija u Joberty-ju je da osnažimo pretragu i pronalazak poslova u IT sektoru na najvećem broju tržišta. Prema većini procena, globalni zahtevi za IT poslovima premašiće nekoliko miliona, a u našem fokusu je da budemo na usluzi tim zahtevima”, rekao je Nikola Mijailović, osnivač Joberty-ja.

Total
0
Shares