A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Nandu “One Man’s High Is Another Man’s Anxiety”

Nandu iz Kopenhagena, trenutno je jedan od najtraženijih izvođača elektronske muzike iz Skandinavije. Umetnik koji ne dopušta da bude sputan žanrovskim određenjima, i ime kome nije strano da nastupa rame uz rame sa ključnim igračima ove industrije, Nanduov dolazeći opus ima tendenciju da istraži nove zvuke i neodoljive melodije, spakovane u pun album od 8 numera. 

‘One Man’s High Is Another Man’s Anxiety’ inspirisan je Nanduovim korenima u džezu, roku, popu, pa čak i salsi. Muzičar po prirodi, kao i onaj koji nikada nije sputan ograničenjima kreativne prirode, on je u misiji da inspiriše i pobuđuje maštu svojim kompozicijama. Stvarajući zvuke, koji vas vode od plaža Južne Amerike do oštrih nordijskih zima; od teatralnog deep jungla do oskudnih i hladnih urbanih ambijenata, Nandu stvara neponovljive zvučne predele unutar svoje muzike.

Tokom protekle 3 godine, Nandu je sakupio ključnu publiku i izgradio sebi sjajnu reputaciju, nizom vrhunskih izdanja za izdavačke kuće poput Constant Circles, Azzur i Rebirth, takođe kreirajući sopstveno izdanje pod nazivom Calypso Chili, 2017-e. Takođe nastavlja da nastupa kao rezident DJ u Culture Box-u, u danskoj prestonici, organizujući svoje žurke pod imenom ‘Into the wild’, na kojima stiže da ugosti imena kao što su Manu Le Tough i Re. Ovoga puta je izabrao da Connected izda njegov naredni album, koji opisuje kao projekat iz srca. 

Zasnovano na konceptu Jina i Janga, kao i ideji dualnosti, Nandu promišlja i razrađuje ideju kako nas sa jedne strane životni izbori mogu odvući u određenom pravcu, ali onda opet moramo živeti sa posledicama tih postupaka. Na sličan način, nekontrolisana moć može poremetiti i pobrkati polove visokog i niskog. Učimo da apsorbujemo i prilagođavamo se i ne osvrćući se, i pokušamo da postupamo bolje sledeći put.

Ovaj album se sastoji od 8 numera i muzička je kolekcija koja predstavlja ekspediciju po Nanduovom svetu, u kome se mladalačke tendencije transformišu i sazrevaju. ‘What You Have To Do’ je poput spokojnog zagrljaja, opskrbljenog umirujućim ženskim vokalima i osnovnim linijama perkusija. Ona uvodi ton umerenosti, koji postiže sjajan efekat, prethodeći prelepoj ‘Calling’ koja u glavnoj ulozi predstavlja Vâlvu, čiji se visok i jak glas uzdiže preko zaključne ‘škripe’ i ehoa, pre nego što distorzirani simboli i statički bas preuzmu sve i slušalac je potpuno hipnotisan.

Naslovna numera je krajnje privlačna i uvrnuta onako kako se da očekivati za osobu koja se bori sa sopstvenim emocijama. Zapetljano izgrađivanje kompozicije, kao i plitko spuštanje i umirivanje, prizivaju nadzemaljski i melodični osećaj. Nanduova saradnja sa Oluhleom i njegovim ‘Isibane’-om, otelovljuje plemenski zvuk. Vokal je opčinjavajuće i hipnotišuće emocionalan, intenzivno euforičan i podižući, kako numera napreduje.. i ova bi numera podjednako dobro zvučala u nekom klubu sa prigušenim osvetljenjem, kao i u kućnom smirenom ambijentu.   

’Ponekad u životu pravimo izbore zbog kojih naknadno zažalimo, ali to su izbori koji će nas uvek pratiti.
Kada nas sile koje nisu kontrolisane prinude da krenemo u drugom pravcu, to lako može poremetiti odnos između polova visokog i niskog.’ ~ Nandu   

Kako se album približava kraju, ‘When they call’ se rascvetava kroz teže i ćudljive teksture, prethodeći numeri ‘The Cost Of My Childish Dreams’, koja donosi meditativne poslednje minute.

Istinski muzički sastav, stvoren od strane istinskog umetnika. Emotivno putovanje; sa velikom pažnjom posvećenom detaljima izgrađen zvučni pejzaž, koji je podjednako dobar za slušanje u spavaćoj sobi, kao i na ozbiljnom ozvučenju.
Nandu je stvorio inteligentno muzičko putovanje, koje se ne sme propustiti.

Lista numera :
A1 – What You Have To Do
A2 – Calling Feat. Vâlva
B1 – One Man’s High Is Another Man’s Anxiety
B2 – You Will See Feat. Apoke
C1 – While You Wait
C2 – Isibane
D1 – When They Call
D2 – The Cost Of My Childish Dream

 

ISTRAŽUJUĆI KONCEPT I DUBINE DUALNOSTI, DANSKI UMETNIK NANDU PREDSTAVLJA NOVI ALBUM SA 8 NUMERA, POD NAZIVOM ‘ONE MAN’S HIGH IS ANOTHER MAN’S ANXIETY’

IZDAVAČKA KUĆA: CONNECTED
NANDU ~  ‘ONE MAN’S HIGH IS ANOTHER MANS ANXIETY’ LP
DATUM IZDAVANJA: DOSTUPAN

 

Total
0
Shares