A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Filmovi koji tematizuju pandemiju Covid 19 koje ne smete propustiti

Na predstojećem 28. Festivalu evropskog filma Palić, koji će se održati od 17. do 23. jula 2021. na nekoliko lokacija u Subotici i na Paliću, publici će biti predstavljeno više od 130 filmova iz svih krajeva Evrope, u 15 različitih selekcija i programskih celina. Iz bogatog filmskog programa preporučujemo filmove koji tematizuju pandemiju Covid 19.

INTEREGNUM
(Filmovana prepiska Fernanda Gomeza Lune i Cezara Soute Vilanove)

Španija 2020 / 01:18
Selekcija: Novi evropski dokumentarni film
Režija: Fernando Gómez-Luna & César Souto Vilanova

Zbog proglašenog vanrednog stanja i obaveznog karantina, Fernando je zaglavio u Barseloni, a Cesar u gradu Santiagu de Kompostela, udaljenom hiljadu kilometara… Zajedno su stvorili prodoran filmski kolaž od svojih svakodnevnih utisaka tokom dana stagnacije i neizvesnosti i od pisama koja su razmenili između marta i maja 2020. Lajtmotiv njihove Covid-prepiske je želja da se slobodno kreću u potrazi za pouzdanim uporištima. Jedno od njih je duboko prijateljstvo.

NERAZDVOJNI

Slovenija 2020 / 00:16
Selekcija: Zemlja u fokusu
Režija: Marko Naberšnik

Marta 2020. proglašava se epidemija Covid-19, postavljaju se ograničenja kretanja i narušava se društveni život u Sloveniji. Film Nerazdvojni priča priču o grupi prijatelja koji i dalje pronalaze način da se međusobno povežu i podele svoje misli.

KOVID-19: SVET U OPASNOSTI

Poljska 2020, 01:12
Selekcija: Eco Dox
Režija: Jarosław Jabrzyk & Łukasz Ruciński

U proleće 2020. svet je morao dramatično da reaguje na koronavirus. Film je detaljan pogled na to kako je planeta politički i društveno odgovorila na razornu pandemiju.

Total
0
Shares