A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Anica Vučetić – Pad

Anica Vučetić je jedna od najrelevantnijih umetnica na sceni koja se dugi niz godina kontinuirano bavi video artom i ambijentalnim instalacijama.

Izložbu „Pad“ čine tri slike-ambijenta u nizu. Sam izlagački prostor je definisan tako da vodi posmatrača od slike ništavila, preko slike stvaranja, do slike pada. Kako navodi Stevan Vuković u tekstu povodom izložbe “Izložba ospoljava unutrašnje procese umetnice, na način kojim se omogućava da se posetioci provedu kroz niz ambijentalnih instalacija sa pokretnim slikama, izmeštenim iz realnosti u kojima su bile proizvedene i denaturalizovanim promenom brzine, orijentacije i formata.”

Anica Vučetić, rođena 1962. u Beogradu. Diplomirala i magistrirala slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Bavi se video instalacijama i ambijentima. Slobodan umetnik od 1986, član Umetničke zadruge Treći Beograd. Realizovala trideset samostalnih izložbi u Beogradu, Sarajevu, Čačku, Vršcu, Novom Sadu, Požegi, Raškoj, Mariboru, Muzeju savremene umetnosti Univerziteta u Sao Paulu (1995), Muzeju Ludwig Forum za internacionalnu umetnost u Ahenu (1999, 2001), Galeriji „23 y 10“ Kubanskog istituta za umetnost i kinematografsku industriju u Havani (2002), Muzeju savremene umetnosti Republike Srpske u Banja Luci (2010).

Izlagala na grupnim izložbama u zemlji i svetu. Nagrade: Memorijal Nadežde Petrović u Čačku – Nagrada Memorijala i Nagrada publike (2005), Grand Prix na 9. međunarodnom bijenalu umetnosti minijature u Gornjem Milanovcu (2008), Politikina nagrada (2009).

Total
0
Shares