A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Izgradnja poslovnog kompleksa u bloku 51

Izgradnja poslovnog kompleksa u bloku 51Kompanija IMEL GROUP počela je izgradnju poslovnog kompleksa “Green Escape” u novobeogradskom bloku 51, čime će obeležiti godinu velikog jubileja – 40 godina poslovanja. Blok 51 nalazi se na Bežanijskoj kosi, tik uz autoput i nedaleko od Bežanijske petlje, a budući kompleks se sastoji od tri parcele namenjene poslovno-komercijalnim sadržajima, na kojima je predviđena izgradnja multifunkcionalnih poslovnih objekata. Izgradnja kompleksa počela je u decembru prošle godine, izvodiće se u tri faze, a ukupna površina planiranih objekata iznosi 65.569 kvadratnih metara.

Uređenje ovog prostora je zamišlјeno kao nova gradska poslovna zona – sa širokim spektrom ponuđenih sadržaja koji pored samog poslovnog prostora u okviru tri objekta nude i kompatibilne hotelske kapacitete, poslovne apartmane, konferencijske sale, spa centar sa bazenom i svim pratećim sadržajima, sportske objekte i terene, usluge čuvanja dece, lokale sa prodavnicama i uslužnim delatnostima i drugo.

Trenutno je u izgradnji prvi (K3) od tri objekta, čija je funkcija poslovna, a karakteriše ga moderna fasada sa dominantnim ulaznim portalom duple spratne visine i velikim staklenim površinama sa otvarajućim prozorskim krilima. Ukupna površina prvog objekta je 14.007m2, od čega 10.142 m2 pripada nadzemnom delu i 3.865 m2 na dve podzemne etaže sa ukupno 130 parking mesta (2Po+P+4+Ps). Poslovni prostor namenjen je tržištu uz fleksibilni raspon od 515-1.590 kvadrata, a završetak prve faze očekuje se na proleće 2022. godine.

Pored objekta koji se trenutno gradi, ovaj kompleks sastojaće se od još dva objekta planirana za realizaciju u narednim fazama. Krajem ove godine planiran je početak gradnje druge faze u kojoj je predviđena izgradnja objekta K2, odnosno kombinovano poslovno-hotelskog krila, ukupne površine 22.852m2. Ovaj objekat takođe će nuditi poslovni prostor nešto veće spratne površine do 2.385m2, ali i hotel sa 4* sa pratećim komercijalnim sadržajima – caffe, restoran, bazen, spa, teretana, kao i kongresna sala sa 600 mesta i mogućnošću podele na više zasebnih celina. Izgradnja drugog objekta (K2) planirano je da traje 18 meseci od početka gradnje.

Najveći od sva tri objekta (K1) u kompleksu takođe je poslovne namene, a planiran je u poslednjoj trećoj fazi realizacije. Izgradnja poslednje faze trebala bi da počne u drugom kvartalu 2022. godine i da traje 24 meseca, a ukupna površina planiranog objekta iznosi 28.710m2 (2Po+P+4+Ps). Ovaj objekat nudiće najveće spratne površine do 3.280m2 po spratu, uz 306 parking mesta u dvospratnoj podzemnoj garaži.

Sam ambijent i okruženje ove nove poslovne četvrti predstavlјa jedan novi gradski kutak sa uređenim platoom, dekorativnim zelenilom, vodenim površinama, fontanama i puno otvorenog prostora za sedenje i neformalno poslovanje, koji je u funkciji tokom čitave godine. Ekskluzivni zastupnik za izdavanje i prodaju budućeg poslovnog kompleksa je vodeća konsultantska kuća za nekretnine CBS International, deo Cushman & Wakefield Grupe.

U prilogu pogledajte 3D prikaze budućeg kompleksa “Green Escape” u bloku 51.

Total
0
Shares