A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Kreće izgradnja poslovnog objekta GTC X

Kreće izgradnja poslovnog objekta GTC XGTC Grupa, jedan od vodećih investitora u oblasti komercijalnih nekretnina u zemlji, a i šire u regionu centralne i istočne Evrope, krenula sa realzicijom još jedne značajne investicije u Beogradu. Projekat nazvan GTC X ponudiće tržištu 17.000m2 prvoklasnog poslovnog prostora u bloku 41 na Novom Beogradu. Bulevar Milutina Milankovića već je izuzetno popularna lokacija za investitore poslovnih objekata, a u poslovnoj zoni duž bulevara do sada realizovano je preko 200.000m2 poslovnog prostora A klase. Novi moderni objekat karakterisaće specifična arhitektura, koju potpisuje austrijski biro Atelier Thomas Pucher, angažovan na projektovanju još jednog kompleksa iz portfolija istog investitora – GTC Green Heart.

Zemljište na kome će se nalaziti budući objekat deo je bloka 41, na njemu se trenutno nalazi privremeni parking, a ukupna površina parcele je skoro pola hektara. GTC X imaće ukupnu bruto gradjevinsku površinu od oko 31.700m2, raspoređenih na 10 nadzemnih i tri podzemne etaže (3Po+Pr+8+Te). Zanimljivom arhitektonskom idejom u oblikovanju objekta, sa izlomljenom fasadom i ukrštanjem dva trakta u osnovi u obliku slova X, autori su želeli da kreiraju ambijent radnog prostora bogat prirodnim osvetljenjem. U prizemlju je hol sa duplom visinom, salom za konferencije, restoranom i poslovnim prostorom.

Na 8 spratova je savremeni poslovni prostor, koji je projektovan po principu “open space”, visokog kvaliteta završnih radova sa visinom spratova od 2,80m i mogućnošću da organizacija prostora i dizajn enterijera budu po želji korisnika. Potrebe za parkiranjem su rešene na tri nivoa podzemne etaže sa 330 parking mesta. Projekat X kao i svi dosadašnji projekti kompanije GTC, je projektovan i biće izveden u skladu sa prestižnim GOLD LEED sertifikatom, međunarodno priznatim sertifikacionim programom gradnje energetski visoko efikasnih objekata.

Investitor objekta, internacionalna kompanija GTC je u Srbiji u prethodnih 20 godina realizovala brojne projekte, a poslednji su GTC Fortyone i GTC Green Heart u poslovnom segmentu, ali i tržni centar Ada Mall u segmentu maloprodaje. Novi projekat GTC X planiran je za završetak tokom septembra 2022.

U prilogu pogledajte mapu lokacije i 3D prikaze budućeg objekta GTC X.

Total
0
Shares