A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Poljoprivredna škola u Krnjači dobija novi internat

Poljoprivredna škola u Krnjači dobija novi internatU Krnjači ove nedelje otvoreno je gradilište novog doma za učenike u okviru Poljoprivredne škole, a školski internat realizuje se u okviru projekta “Obrazovanje za socijalnu inkluziju” Vlade Republike Srbije i Banke za razvoj Saveta Evrope. Ukupna površina objekta iznosi 3.400 m2, a nova zgrada projektovana je tako da se obezbede najviši standardi, za boravak, ishranu, učenje i dnevne aktivnosti učenika: sobe za smeštaj učenika, upravni blok, biblioteka, dnevni boravak, kuhinja, restoran, magacini, perionica, ekonomski blok, lift itd. Vrednost radova je 2.7 miliona evra i po ugovoru sa izvođačem trebalo bi da budu završeni do kraja januara 2022. godine.

Izgradnjom novog objekta doma za smeštaj korisnika, učenika srednje Poljoprivredne škole, biće stvoren kapacitet za 111 novih korisnika, upotpunjen sa svim funkcionalnim sadržajima koji su školi nedostajali do sada. Ispred zgrade učeničkog doma biće slobodna površina kao prostor za okupljanje učenika, a sa zadnje strane objekta je predviđen sportski teren dimenzija 15×28 metara. Objekat ima dva krila, tj. dva trakta i vezni deo. U veznom delu planiran je glavni ulaz u objekat.

Postojeći kolski i pešački ulazi u kompleks su izvedeni sa servisne saobraćajnice koja je paralelna sa putem Beograd-Pančevo. Predviđeno je da se sa iste saobraćajnice formira još jedan dodatni pristup delu parcele na kome će biti dom za učenike. Uz novi dom predviđen je parking u granicama parcele za 11 vozila, od čega su 2 parking mesta namenjena za osobe sa invaliditetom.

Projekat za građevinsku dozvolu uradio je konzorcijum koji čine “West Project” d.o.o, i “MAŠINOPROJEKT KOPRING” a.d. iz Beograda. Radove na izgradnji novog đačkog internata u Krnjači izvodi WD Concord West, a u prilogu pogledajte mapu lokacije i prikaze budućeg objekta.

 

Total
0
Shares