A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Blokčejn za dobrotvorne svrhe — IT zajednica prikuplja sredstva za lečenje dečaka

Prikupljanje sredstava za lečenje retkih bolesti je nažalost česta pojava u našem društvu. U jednom od skorijih nesrećnih slučajeva prikuplja se pomoć Bošku Gugleti. U sklopu dobrotvorne akcije #nastavilanac, pripadnici domaće blokčejn zajednice su pokrenuli akciju organizovanja iste radi pomoći ovom dečaku koji je oboleo od spinalne mišićne atrofije, teškog oboljenja za koje je jedina vrsta terapije izuzetno skupa.

Blokčejn je dobar primer tehnologije koja može imati potencijala u ovakvim situacijama jer je relativno lako i brzo otvoriti novčanike i primati sredstva, što su roditelji dečaka uradili kako bi primili sredstva.

Do sada je prikupljeno 13.000 dolara, a prema poslednjim podacima od oca dečaka, za lečenje nedostaje još oko 550.000 evra. Rok je ograničen i to je 20. avgust, kako bi Boško mogao da uđe u proceduru pripreme za lek koji će dobiti u septembru.

Priključite se akciji

Bitcoin, Ethereum ili Ethereum tokene možete uplatiti na adrese koje se nalaze na zvaničnom profilu ove akcije na Linkedinu, a više informacija o Bošku i načinima na koje možete pomoći možete naći na Linkedin-u Boškovog oca Janka Guglete.

Pored kriptovaluta, Bošku možete pomoći i uplatom na paypal Ili preko e-doniraj, a instrukcije za slanje SMS poruka, kao i za plaćanje iz inostranstva možete naći ovde.

Pokretači inicijative su iz Finspota, koji je zajedno sa advokatskom firmom Motika Law Office i kripto menjačnicom ECD dogovorio osnove, te su pokrenuli animiranje blokčejn i šire IT zajednice. Inicijativu #nastavilanac su do sada podržali i Kreativa marketing agencija, MVP Workshop, Quantox, Heapspace, Digitalna zajednica, Serbian Blockchain Initiative, Unibright, Provide Services, kao brojna i privatna lica.

Total
0
Shares