A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Velika uslužna IT firma iz Novog Sada ulazi u gejming novom investicijom

Iako je prošlo samo tri meseca od objavljivanja vesti o kupovini zgrade Radničkog univerziteta, novosadska kompanija Vega IT sprema se da uđe i u gejming industriju. 

Navode da su prepoznali potencijal ove industrije i da su zbog toga investirali u lokalnu kompaniju Thorium Games. Dodaju da je ovaj potez je rezultat strategije diverzifikacije biznisa koja je jedan od razloga koji im omogućava konstantan godišnji rast.

Osnivač Vega IT, Saša Popović, kaže da su i sami primetili ono što je navedeno u poslednjem Startup Genome istraživanju, a to je da je ovo jedna od industrija sa najvećim potencijalom u Srbiji. Pored potencijala industrije, videli su i potencijal u Thorium timu, i ističu da su našli sjajne partnere za ulazak u gejming ekosistem.

Kada kreirate video-igru, njeno plasiranje je manje-više podjednak izazov za kompanije iz celog sveta pošto sve one koriste iste kanale za promociju, iste izdavače, itd. 

Ne mislimo da je lako uspeti u svetu video-igara, ali nam ovo daje nadu da je to moguće ostvariti, i to lakše nego sa B2B pristupom, zbog čega ćemo se potruditi da tu teoriju potvrdimo u praksi.

Total
0
Shares