A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Nyjah Huston osvojio prvo mesto na SLS Nike SB Svetskoj Turneji u Minhenu

Još jedan Street League ulazi u knjige! Prvi zvanični 2017 Street League Skateboarding Nike SB World Tour stop u Minhenu, u Nemačkoj, pokazao je neke od najboljih skateboarding vožnji u SLS istoriji, kao i sjajna finala prepuna Nine Club skorovima. Kada se sve završilo, Monster Energy vozač, Nyjah Huston popeo se na sam vrh tog elitnog polja street skater, pred ogromnom publikom na Olympic Park stadijumu u Minhenu, a priliku da gledaju sve to, imali su i na hiljade onih koji su se nakačili na prenos uživo preko ETN-a.

 

Nyjah Houston u akciji / Foto: Monster energy

 

Borbe su se vodile po letnjoj vrelini između takmičara iz Australije, Brazila, Kanade, Japana, a dvadesetvogodišnji Amerikanac je na kraju kući odneo ček od $50,000 usled osvojenog prvog mesta, a takođe osvaja i svoj drugi Golden Ticket za 2017 SLS Nike SB Super Crown Svetski Šampionat u septembru.


Huston je došao u Minhen kao favorit, nakon njegove pobede na otvaranju SLS sezone u Berseloni, u maju. Ali, nije bilo tako lagano: Sa svim tim pro vozačima, koji su bili rešeni da daju sve od sebe, recept za osvajanje samog vrha u Minhenu, zahtevao je jake vožnje, jake trikove i neverovatne poteze u Best Trick segmentu. Sjajna vožnja i veliki tranferi, učinili su da se Huston kvalifikuje u polufinale na drugom mestu – među “najtežim” u SLS istoriji, kako je rekao komentator Geoff Rowley – u pitanju su bili jedni od najjačih Street League takmičara.


U finalu kalifornijske Skatepark-dizajnirane street staze, Brazilac Carlos Ribeiro je prvi bio u vođstvu sa 8.4 poena. Na taj izazov je Huston odgovorio spojom dve sjajne uzastopne vožnje, u kojima je odradio kickflip i 360 flip over the bank-to-bank, transfer to backside lipslide over the quarterpipe channel, backside Smith i kickflip to frontside boardslide na Euro Gap railu, backside 180 nosegrind down the ledge, fakie 5-0 overcrook revert i backside Smith revert down the rail, kao i frontside nosegrind preko celog kink raila, nakon čega osvaja 8.8 poena, kao i 9.0 poena,jedini Nine Club skor u vožnjama danas.

 


Kada se sve prebacilo na Best Trick pokušaje, Huston se našao u teškoj poziciji, pod pritiskom vozača kao što suDashawn Jordan, Miles Silvas i Yuto Horigome, jer su svi napravili Nine Club skorove. Huston je pružio jaku borbu da bi ostao među prva tri mesta, gde je odradio trikove poput transfer ollie out over the 12-foot kicker gap to backside lipslide down the rail za 8.7 poena, kao i kickflip frontside boardslide to fakie preko celog kink raila za 9.0 poena. Ali, kad je Horigome prešao u vođstvo nakon osvojenih ukupno 35.5 poena, Hustonu je bilo potrebno nešto baš veliko.Kada je zagrebao duboko među svoje trikove, iskopao je ogroman kickflip to backside lipslide preko dugačkoggapa to rail za 9.3 poena – današnji najviše ocenjen trik – kao i pobeda sa 36.1 poena.


“Nikad do sada nisam probao taj trik i jedva da sam odvozao taj rail na treningu, ali je to bilo sve što sam imao u tom trenutku. Morao sad da dam sve od sebe, svi oko mene su me bodrili,” rekao nam je Huston nakon osvajanja prvog mesta u Minhenu danas, ukupno njegova 19. pobeda u karijeri na SLS događaju.
Danas u Minhenu, takođe je oduševio masu i Hustonov Monster Energy timski kolega Kyle Walker, nakon što je odradio trikove:frontside half Cab kickflip i backside bigspin up the Euro Gap, kao i kickflip preko velikog stage handrail straight into a backside 5-0 down the Hubba.

 

Ali, iako je na Best Tricks sekciji odradio Caballerial i Nollie Caballerial down the big bump-to-gap, kao i feeble grind on the stage rail to pop out preko trostrukog seta, ovaj 2016 Thrasher Magazine Skater of the Year (SOTY) zamalo je promašio svoje mesto među prvih osam u današnjem finalu.

Monster Energy Matt Berger je takođe odradio sebi svojstvene, tehnički teške trikove, kao što su kickflip frontside noseslide down the Hubba, frontside hurricane grind i bigspin kickflip frontside boardslide down the rail, kao i crooked grind preko celogrollercoaster raila.

Bergerov Monster Energy timski kolega Chris Cole, koji je osvojio Street League Minhen (kao i Super Crown Svetski Šampionat) 2013., imao je sjajnu vožnju nakon trikova poput: frontside bluntslide i fakie nosegrind revert down the Hubba, backside i frontside tailslide the curved ledge, kao i backside 360 ollie preko kickera. Uprkos tome što je sleteo kickflip backside nosebluntslide down the rail i frontside blunt to fakie nosegrind on the Hubba u svojim Best Trick pokušajima, dvostrukiThrasher SOTY takođe nije uspeo da se nađe među prvih osam u finalu.

 

Sad, kad se SLS Nike SB Svetska Turneja Minhen našla u knjigama, pro vozači imaju još jednu šansu da osiguraju sebi mesto i2017 SLS Nike SB Super Crown Svetskom Šampionatu: Stop Dva SLS Nike SB Svetske Turneje seli se u UIC Pavilion u Čikagu, 13. avgusta, gde će ponuditi poslednji Golden Ticket i poene u Šampionatu. Da li će se Berger, Cole i Walker odvozati do Super Crown-a? I, da li će Huston ponoviti svoj uspeh iz sezone 2014 i opet osvojiti Super Crown? Ostanite u toku!

Total
0
Shares