A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Spremite se za KCB URBAN HIKE 2 – Beograđani i Beograđanke

U subotu 3. aprila, od 11 sati, na drugom izdanju KCB URBAN HIKE-a pod nazivom Beograđani i Beograđanke, otkrivamo likove sugrađana na fasadama od Zelenog venca do Senjaka. Mesto sastanka je Park Terazijska terasa u Kraljice Natalije kod garaže „Zeleni venac“, a Urban Hike vodiči ovog puta su NewCycle tim: Marina Dokmanović, arhitekta i Predrag Pantelić, fotograf i dizajner.

 

 

Za KCB Urban Hike 2 možete se prijaviti na email: jovana.radovanovic@kcb.rs. Broj hajkera je ograničen.

Fasada je lice zgrade, ono čime se ona predstavlja prolaznicima i na osnovu koje oni zaključuju šta se unutra nalazi. Fasadna dekoracija neodvojivi je deo objekta, ali njeni skulptoralni ili reljefni ukras može se posmatrati često i samostalno. Fasada može biti zagonetna, može biti vrlo eksplicitna, može nam govoriti o zanimanju, ali i ideološkom opredeljenju svoga vlasnika.
Fasadna plastika najčešće je prisutna na javnim objektima, zgradama ministarstava, sudova, obrazovnih institucija. Međutim između dva rata, preciznije u periodu 1928-40. sa jačanjem srednje klase u Beogradu se pojavljuje i niz stambenih zgrada koje na svojim fasadama kroz skuptoralnu predstavu govore o interesovanjima ili prosto imućstvu svojih vlasnika.
Marina i Predrag će nas voditi od kuće do kuće na trasi od Zelenog venca do početka Senjaka i upoznavati sa ovim predstavama, malim i često neprimećenim tajnama beogradskih fasada. Pogledajmo na gore i upoznajmo sa nemim posmatračima uličnog života, “Beograđanima i Beograđankama”.


Marina Dokmanović i Predrag Pantelić vole i istražuju grad, njegove predstave i simbole i prenose ih na proizvode brenda New Cycle

Par saveta:
1.Neophodna je udobna obuća i odeća kojoj neće smetati kišica ili vetar ako nas iznenade.
2.Sa sobom ponestite flašicu vode, neki snekić, telefon da fotkate, a mapice i informacije ćemo obezbediti mi!
3.Planirajte vreme i rezervišite bar 3 sata za hajk. Odvojite za sebe dovoljno vremena da budete opušteni i uživate u svakom trenutku.
4.Budite fleskibilni – tokom ovakvih šetnji moguće su i manje izmene, promene rute ili neplanirana zadržavanja na nekoj od tačaka šetnje.

Total
0
Shares