A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Izložba „Zaštićeni Prajd“

Izložba „Zaštićeni Prajd“ prikazuje trenutke koji su se odigrali 17. septembra 2022. godine, obuhvatajući duh EuroPride-a. Kroz pažljivo odabrane evokativne fotografije @IMG_Dawood-a i dirljive citate iz istraživanja Dr.Slotmakers-a o politici Prajda u Srbiji, izložba nastoji da stvori prostor za razmišljanje i istraživanje. Služi kao platforma za razmenu ličnih iskustava i podsticanje dijaloga o EuroPride-u i njegovom političkom značenju.

Umetnik Dawood (@IMG_Dawood) dokumentovao je snažne momenta sa EuroPride-a 2022, obeležavajući najsnažnije motive tog dana. Razmatrajući fotografije, Davud kaže: „17. septembra sam izašao da zabeležim dan za koji se već znalo da će biti istorijski; prolazeći kroz fotografije sa Kunom sledećeg dana, videli smo mnogo snage i lepote koju smo zabeležili. Kunov uvid uneo je život u ove fotografije i motivisao me da ih prikažem u čast naše zajednice.“

Dr. Kun Slotmakers je akademik specijalizovan za LGBT politike u Srbiji dopunio je izložbu svojim decenijski-dugim istraživanjem i tekstovima koji podstiču na razmišljanje. Dr. Slotmakers objašnjava: „Posmatrajući zaokrete i promene koje je politika EuroPride-a 2022 imala, nisam mogao a da ne primetim kako je događaje te nedelje proganjala politika Prajda iz Prošlosti. Osećao sam kao da se cela istorija Beograd Prajda desila odjednom – kao da se vreme urušilo u sebe. Ipak, to me je ostavilo zapitanim – što je to EuroPride“.

Total
0
Shares