A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Elektronski sastav IDQ objavili album “Bordeline”

Elektronski sastav IDQ objavili su svoj prvi studijski album “Bordeline”, koji u 12 originalnih numera slušaocima nudi zanimljivo putovanje kroz različite muzičke oblike, od downtempo elektronike, preko vokalnog deep house zvuka, pa sve do melodic techno i indie žanra. Svoj debi album IDQ su objavili za izdavačku kuću Circus Recordings iz Liverpula, internacionalno priznatog producenta i DJ-a Yousefa.

IDQ elektronski muzički projekat čine Igor Puljić Pookie, Alex Miličević i Dragan Ražić, a zasnovan je na jedinstvenoj kombinaciji vokala, ritma i melodije. Raspon različitih formi savremene elektronske muzike, kao i težnja ka posebnom i originalnom zvuku, osnovne su produkcijske karakteristika ovog sastava.

Album “Bordeline” otvara downtempo numera pod nazivom “UNI (You ’n I)” i predstavlja “Unified love all over the globe”. Slede dve klupske trake “Borderline” i “Sympho”, prvobitno objavljene kao singlovi, uz numere “Quicksilver” i “Harmo”. Ovi singlovi prethodnih meseci osvojili su plesne podijume širom sveta, a remiksovali su ih Yousef, KeeQ i Rowee. Na albumu se nalazi vokalna midtempo traka “Teasing”, kao i pesme “Last Time”, “Take Your Time” i “Future” koje muzički izlaze iz okvira klasičnog vocal deep house-a, a izdvajaju se po originalnim tekstovima i šalju važne poruke vezane za temu mentalnog zdravlja. Melodični zvuci numera “Kepler” i “Virtue” nastali su tokom razvoja IDQ Live seta i predstavljaju melodic house/indie kombinaciju koju bend forsira u svojim nastupima. Album zatvara pesma “Tired” ambijentalno orijentisanog zvuka i predstavlja odu neizbežnom stanju duha i duše nakon svih životnih izazova.

Ideja o ovom albumu nastala je početkom 2017. godine, kada su članovi sastava IDQ osetili potrebu da svoju kreativnost, ekspresiju i senzibilitet izraze kroz žanrovski različite oblike i stilove elektronske muzike. Iste godine im je njihov dugogodišnji prijatelj Yousef prilikom svog nastupa u Beogradu sugerisao da bi trebali da naprave album, kako bi svoje muzičke ideje preneli svetu. Yousefova vizija, skoro pet godina kasnije, realizovana je potpisivanjem IDQ albuma za njegovu izdavačku kuću Circus Recordings.

Muzička i žanrovska raznolikost albuma “Bordeline”, originalni tekstovi i aranžmani spoj su višegodišnjeg rada i razvoja trojice članova sastava IDQ. Njihova želja da se izađe van zone komfora i iz granica klupskog zvuka, ali i iskoristi mogućnost formata kakvu jedan LP album dopušta rezultirala je time da su sve numere sa IDQ albuma “Bordeline” od samog početka producirane bez ikakvih semplova, sa originalnom muzikom i tekstovima. Tokom godina stvaranja i rada na ovom projektu, momci iz ovog sastava živeli su na tri različita kontinenta, ali su svoju muzičku viziju uspeli da sprovedu do kraja i u obliče u konačnu verziju ovog albuma.

Beogradska klupska publika imaće priliku da večeras u Barutani, na The Soundgarden Showcase žurci Nicka Warrena, čuje live izvođenje albuma “Bordeline”, kao i premijeru neobjavljenih numera muzičkog sastava IDQ, koji te večeri nastupaju kao specijalni gosti.

 

Linkovi:

IDQ album “Bordeline” https://snd.click/CIRCUS177

IDQ Soundcloud https://soundcloud.com/idqofficial

IDQ Instagram https://www.instagram.com/idqofficial/

IDQ Facebook https://www.facebook.com/idqofficial/

IDQ Twitter https://twitter.com/idqofficial

 

 

Total
0
Shares