A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

NAGRADA „LAZAR TRIFUNOVIĆ” ZA 2022. GODINU

NAGRADA „LAZAR TRIFUNOVIĆ” ZA 2022. GODINU

 

Kulturni centar Beograda objavljuje poziv institucijama (ustanovama i udruženjima) i pojedincima da pošalju predloge za Nagradu „Lazar Trifunović”.

Nagrada „Lazar Trifunović” dodeljuje se za likovnu kritiku i kritičko promišljanje savremene i moderne vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Nagrada se dodeljuje za objavljenu/emitovanu likovnu kritiku, esej, studiju o savremenoj i modernoj vizuelnoj umetnosti u 2022. godini.

Osnivači Nagrade, ustanovljene 1992. godine na inicijativu Kulturnog centra Beograda, jesu i Odeljenje za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Narodni muzej i Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo istoričara umetnosti Srbije, Udruženje likovnih umetnika Srbije, Radio-televizija Srbije – Beogradski program i Udruženje likovnih kritičara Srbije.

Javni poziv otvoren je od 10. novembra do 5. decembra 2022. godine.

Prijava za predlog za Nagradu podrazumeva:
– slanje materijala u štampanoj formi na adresu: Kulturni centar Beograda, Kneza Mihaila 6/I, 11000 Beograd, sa naznakom „Za Nagradu Lazar Trifunović”
– slanje materijala u elektronskoj formi na imejl adresu: nagrada.lt@gmail.com

Žiri će razmatrati predloge koji su objavljeni u štampanom ili elektronskom formatu, odnosno emitovani putem kanala javnog informisanja.

Odluku o dobitniku donosi Žiri za dodelu Nagrade najkasnije do 11. januara 2023. godine. Nagrada se dodeljuje 14. januara, na dan rođenja Lazara Trifunovića, u Kulturnom centru Beograda.

Total
0
Shares