A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Hooverphonic, Mario Biondi i Snarky Puppy u Beogradu

Muzikologija se vraća u grad!Ponovo radi Musiclogy Sessions i ovog leta u Beograd dovodi umetnike kao što su Hooverphonic, Mario Biondi i Snarky Puppy.

Posle dvogodišnje pauze koja je zaustavila ivent industriju, Musicology Sessions se vraća u grad sa tri neverovatna hedlajnera koji će nastupiti na Kalemegdanu i u klubu Bitefartcafe Summer Stage. Organizator otkriva da je u pregovorima još jedan koncert koji se planira za početak septembra, a da je u pitanju jedan kultni hip-hop sastav.

Ulaznice za sve Musicology Sessions koncert možete pronaći preko prodajne mreže new.tickets.rs.

Hooverphonic stiže u letnji Bitef 26. i 27. maja, proslavljajući 20. rođendan svog planetarnog hita „Mad about you“. A koji je bolji način da se ovo nego novom koncertnom turnejom uz neočekivani povratak pevačice Geike Arnaert. Prepun energije i nestrpljiv, trio jedva čeka da se vrati na put i izvede očaravajuću mešavinu starog i novog. Naći će se ponešto za svakog obožavatelja, ali i nekoliko manje zastupljenih pesama iznenađanja. Nikada nadmašeni i uvek korak ispred, Hooverphonic ima nekoliko zvučnih trikova u rukavu. Pa dozvolite da vas “Veličanstvena trojka” oduševi ovim sasvim neizostavnim koncertnim iskustvom. 

Mario Biondi je 9. i 10. juna u poseti jednom od svojih omiljenih gradova! Mario će nastupiti iu Bitefartcafe Summer stage klubu, promovišući svoj novi album „Romantic“.

Ovaj album, Mario Biondi je pisao u saradnji sa svojim fantastičnim članovima benda, Massimom Grekom i Davidom Floriom, koje publika u Beogradu poznaje vrlo dobro! Projekat je potpuno posvećen ljubavi, izražen kroz omiljeni Mariov svet zvukova i gruva sedamdesetih.

“Šačica muzičara, prelepi ženski glasovi, pesme koje gruvaju, podsećanje na zvuk sedamdesetih koji nas inspiriše i čini da dostignemo izvanrednost soul muzike”, kaže Mario za svoj novi album. Samo godinu dana ranije, Mario nas je počastio albumom “Dare”. Ovaj album je izašao dan nakon Mariovog rođendana i samim tim simbolično dao do znanja da on predstavlja priču koja se krije iza Mariove karijere, ali i najavu onoga što Mario sprema u budućnosti.

Čini se da su poređenja Maria sa Beri Vajtom sada već deo istorije. Mario Biondi je ikona i umetnik koji će ostaviti unikatan pečat na muziku 21. veka! Koncerti se realizuju uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu.

Snarky Puppy po drugi put stiže u Beograd u organizaciji Musicology Sessions, nakon koncerta koji će zauvek ostati urezan u sećanja svih nas koji smo mu prisustvovali. Koncert nije uspeo da zaustavi ni potop epskih razmera, a publika je doživela čak četiri bisa oduševljenih Snarkijevaca!

Rezervišite 3. jul za ovaj muzički događaj godine koji se održava na teniskim terenima Kalemegdana!

Posle skoro 2.000 koncerata, 13 albuma, 4 Gremi nagrade, 8 JazzTimes and Downbeat nagrada, stotine masterklasova u obrazovnim institucijama širom sveta i više 19 članova benda bendova koji su se rotirali skoro deceniju i po, od kojih je svaki krenuo i u svoju solo karijeru pored toga što rade kao prateći muzičari sa raznim umetnicima širom muzičkog spektra, činilo se da je Snarky Puppy spreman da malo uspori i uživa u vožnji. Ali nakon svog poslednjeg, Live At The Royal Albert Hall, albuma koji je osvojio Gremi, bend radi sve osim usporavanja.

U stvari, Snarki Puppi je u svojoj 18. godini postojanja fokusiraniji nego što je ikada bio. Uspeh koji je grupa postigla otvorio je vrata novim kreativnim mogućnostima: sopstvenoj izdavačkoj kući, saradnji sa raznolikim spektrom umetnika, prilike za sviranje u nedovoljno pokrivenim regionima, sopstveni godišnji muzički festival i još ambicioznije projekte snimanja.

Sve koncerte je podržao Centar beogradskih festivala (CEBEF).

 

Total
0
Shares