A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Neelix i Octave One live ovog vikenda u Barutani

Ovog petka, vodeća zvezda progressive trance scene, Neelix, debituje u Barutani, dok će sledeće večeri svoj prvi live nastup na ovoj kultnoj lokaciji imati i predstavnici detroitske techno scene Octave One.

Sa preko 120 nastupa godišnje, Neelix je hedlajner festivala među kojima su: Dreamstate, Tomorrowland, Universo Parallelo, Mayday, Nature One, Electric Daisy Carnival i Boom. Tvorac je hit singlova kao što su „1000 Sterne“, „You“, „Cherokee“ i „Waterfall“, a svojim albumom iz 2005. godine „No Way To Leave“ izazvao je revoluciju. Taj album označava prekretnicu u istoriji progressive tranca i ispunio je sva očekivanja sa dancefloora. Njegov vrlo dinamičan hibridni stil opisuju jednostavno kao „Neelix zvuk“ i predstavlja vrlo dinamično uživanje u muzičkoj zabavi koja je inspirisala čitavu generaciju producenata. Domaću podršku pružiće mu predvodnici lokalne trance scene: Stole iz Xperimenta i Aquapipe, Sivi i Albert iz organizacije Goasapiens.

Octave One su više od elektronskog benda, njihov live nastup je iskustvo koje pomera granice prostora, zvuka, i mogućnosti muzike u realnom vremenu. U svom live nastupu, ovaj dvojac transformiše sintisajzere i sekvencere u instrumente funka, house-a i simfonijskih bitova. Poznati su po numeri „Black Water“ sa Ann Saunderson, kao i singlu „New Life“, a remiksovali su izvođače poput Massive Attack, Rolando, Steve Bug, Aril Brikha, Vince Watson, The Trampps, Rhythm is Rhythm, Inner City i mnoge druge. Braći iz Detroita će se pridružiti beogradski techno producenti i DJ-evi Alexandar Ivković i Mihajlo u back2back setu, kao i Nikola Vemić koji često kombinuje sirovi house sa techno zvukom pomešanim sa funk i disco melodijama.

Krajem maja meseca Barutanu će obeležiti nastup autentične predstavnice evropskog andergraunda Lilly Palmer, uz moćne, impulsivne techno i melanholične deep zvuke, intrigantne melodije i uzbudljive bas linije, kao i Lost & Found Showcase žurka, na kojoj će ljubitelji progressive zvuka imati priliku da uživaju u ekskluzivnom setu Guy J-a, jednog od vodećih DJ-eva i producenta izraelske elektronske muzičke scene i muzici njegovog gosta – melodičnog čarobnjaka Roya Rosenfelda.

U junu su na programu Barutane nastupi pionira drum’n’bassa – Ronija Size-a i LTJ Bukema uz pratnju Dynamite MC-ja, gostovanje predstavnika pariske andergraund scene – Traumera, kao i setovi londonskog techno i house producenta i DJ-a Mella Dee-ja i austrijskog house i disco muzičara – Demuje, dok je početak jula rezervisan za live nastup berlinskog producenta Bena Böhmera.

Ulaznice za sve događaje u Barutani su u prodaji putem Gigs Tix i Ticket Vision prodajnih mreža, kao i Cooltix onlajn platforme.

 

Total
0
Shares