A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Trijumf Crne ovce na 58. Festivalu Joakim Vujić

14.05.2022 | 19:27

Trijumf Crne ovce na 58. Festivalu Joakim Vujić


Trijumf Crne ovce na 58. Festivalu Joakim Vujić

Najboljom predstavom u celini na 58. Festivalu profesionalnih pozorišta Srbije “Joakim Vujić” u Kragujevcu proglašena je “Crna ovca” Kraljevačkog pozorišta, u režiji Snežane Trišić, koja je takođe nagrađena, a taj komad osvojio je još četiri nagrade.

Prema odluci žirija koji su činili kostimografkinja Snežana Kovačević (predsednica), glumica Ivana Nedeljković i glumac i reditelj Nemanja Ranković, “Crna ovca” odnela je i nagradu za najbolju scenografiju, koju potpisuje rediteljka Snežana Trišić, za najbolje glumačko ostvarenje nagrađeni su Nikola Voštinić i Gorica Dinulović, a Vladimir Jovanović dobio je nagradu za najboljeg mladog glumca, saopštio je Knjaževsko-srpski teatar u Kragujevcu, organizator 58. festivala “Joakim Vujić”.

Crna ovca, foto: Nenad Borisavljević

Za najbolje glumačko ostvarenje nagrađen je i ansambl predstave “Trpele” Kraljevačkog i Šabačkog pozorišta, te Sanja Matejić za ulogu u predstavi “Na rubu pameti”.

Specijalna nagrada za scenski pokret dodeljena je Jeleni Alempijević za predstavu “Stvaranje čoveka”, koja je odnela i nagradu za originalnu muziku Aleksandra Spasića.

Trpele, foto: Nenad Borisavljević

Specijalna nagrada za uspostavljanje inovativnih pristupa dodeljena je Patriku Laziću i Mileni Depolo za predstavu “Sve nesrećne porodice liče na srećne porodice”.

Žiri Okruglog stola kritike, koji su činili teatrolog Zoran Maksimović, književnik Miloš Latinović i dramaturškinja Aleksandra Jovanović, proglasio je najboljom predstavu “Trpele”.

U čast nagrađeni, na zatvaranju 58. festivala “Joakim Vujić”, 14. maja biće izvedena predstava “Svinjski otac” Narodnog pozorišta Užice.

*Naslovna fotografija: Crna ovca, Nenad Borisavljević

(SEEcult.org)

Total
0
Shares