A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za nagradu Milan Mladenović za 2022.

04.05.2022 | 12:56

Konkurs za nagradu Milan Mladenović za 2022.


Zadužbina Milana Mladenovića raspisala je konkurs za nagradu “Milan Mladenović” za 2022. godinu pod sloganom “Prijavi svoju stvar”, a pravo da učestvuju imaju autori i izvođači iz svih zemalja bivše Jugoslavije – pesmom sa tekstom na nekom od jezika koji se govore na teritoriji bivših jugoslovenskih republika, uključujući i jezike manjina.

Jedan izvođač, autor ili grupa autora može prijaviti samo jednu pesmu na konkurs za nagradu.

Pesme koje konkurišu za nagradu treba da budu objavljene između 1. jula 2021. i 31. maja 2022. godine.

Prijave mogu podnositi autori, izvođači ili izdavači putem formulara dostupnog na sajtu Zadužbine Milan Mladenović milanmladenovic.com.

Konkurs je otvoren do ponoći 31. maja 2022..

Nagrada “Milan Mladenović” ustanovljena je u cilju podsticanja muzičkog stvaralaštva koje odlikuju vrednosti svоjstvene Mladenovićevoj umetničkoj zaostavštini, a dodeljuje se za najbolju pesmu sa prostora bivše Jugoslavije na svečanosti 21. septembra – na dan njegovog rođenja.

O pobedničkoj pesmi ove godine odlučuje regionalni žiri u sastavu: Mile Kekin (Hrvatska), Sonja Lončar (Srbija), Matjaž Manček (Slovenija), Edo Plovanić (Hrvatska) i Dragiša Uskoković Ćima (Srbija).

Stručni žiri će najpre odabrati 12 finalista koji će biti objavljeni na promotivnoj kompilaciji u produkciji Zadužbine Milana Mladenovića, a dobitnici ovogodišnjeg priznanja biće nagrađeni i novčano u iznosu od 3.000 evra.

Prijava na konkurs sadrži i saglasnost podnosioca prijave da Zadužbina objavi prijavljenu pesmu na promotivnoj kompilaciji finalista nagrade “Milan Mladenović” za 2022, u slučaju da prijavljena pesma uđe među 12 najbolje plasiranih na konkursu.

Ukoliko žiri oceni da nema prijavljenih pesama sa vrednostima koje podrazumeva nagrada “Milan Mladenović”, ona neće biti dodeljena.

Pored prijavnog formulara, na sajtu milanmladenovic.com dostupna je i kompletna dokumentacija koja se tiče uslova konkursa i pravila o dodeljivanju nagrade.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares