A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Pomoć studentima FLU za odlazak na umetnički kamp u Singapuru

28.04.2022 | 12:18

Pomoć studentima FLU za odlazak na umetnički kamp u Singapuru


Pomoć studentima FLU za odlazak na umetnički kamp u Singapuru

Studenti master studija Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu sa Vajarskog odseka Irena Simić, Luka Ličina i Aleksandra Marić pozvani su na međunarodni umetnički kamp u Singapuru, a da bi učestvovali – potrebna im je što pre finansijska pomoć za kupovinu avionskih karata.

Troje studenata, u klasi profesora Mrđana Bajića i Radoše Antonijevića, odabrani su da, na poziv Lasalle koledža za umetnost, učestvuju u programu tog fakulteta “Tropical Lab”, koji će biti održan od 21. jula do 5. avgusta. U pitanju je međunarodni umetnički kamp za master i doktorske studente iz celog sveta, koji uključuje niz radionica, razgovora i seminara koje vode priznati međunarodni i singapurski umetnici, a kulminira izložbom koju organizuje Institut za savremenu umetnost Singapura.

Lasalle koledž obezbeđuje studentima ishranu i smeštaj tokom dve nedelje trajanja tog programa, ali sami moraju snositi troškove puta koji ukupno iznose 2.700 evra, odnosno 324.000 dinara.

Mladim umetnicima je potrebna stoga pomoć u finansiranju putnih troškova, i to što pre, jer nabavka avionskih karata mora biti obavljena do 15. maja kako bi mogli da potvrde dolazak i učestvovanje u programu “Tropical Lab” Lasalle koledža za umetnost.

Prema navodima njihovog profesora Mrđana Bajića, učešće Irene Simić, Aleksandre Marić i Luke Ličine na međunarodnom umetničkom kampu u Singapuru imalo bi važan efekat na dalje usavršavanje i razvoj tih izvanrednih mladih umetnika – u kontekstu potrebe za sticanjem i razmenom iskustva na polju međunarodne saradnje i potrebe za upoznavanjem sa kolegama iste generacije i porukama o umetnosti iz različitih
međunarodnih uvida.

Svi koji su u mogućnosti da pomognu mladim umetnicima da otputuju u SIngapur, mogu im se obratiti posredstvom imejl adresa: irenazift.95@gmail.com, lichluka@gmail.com i aleksandra.maric61@gmail.com.

Aleksandra Marić i Irena Simić

Luka Ličina

(SEEcult.org)

Total
0
Shares