A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Završen moderni trening centar za borilačke sportove u Košutnjaku

Završen moderni trening centar za borilačke sportove u KošutnjakuRadovi na izgradnji Nacionalnog trening centra za borilačke sportove su završeni, a još se očekuje pristizanje opreme i rekvizita za sportiste koji bi ovog leta trebalo da se usele u moderno zdanje u Košutnjaku. Realizacija koja je pocela 2019. godine, odužila se zbog restrikcija uvedenih tokom pandemije, međutim radovi su sada završeni, a centar je spreman da pruži sportistima najviše svetske standarde u trenažnom procesu. U okviru multifunkcionalnog objekta nalaziće se trening sadržaji za rvanje, džudo, tekvondo i karate, ali i centri streljačkog i penjačkog saveza.

Moderni trening centar nalazi se kod postojećeg Doma sportova i zatvorenih bazena u Košutnjaku, u objektu ukupne bruto površine od 16.200 kvadrata. Ušuškan u zelenilu gradske šume, velikom staklenom fasadom arhitektura vrlo uspešno povezuje unutrašnjost objekta sa okolinom. Stabla koja okružuju objekat tako postaju deo enterijera, praktično davajući utisak da se trening odvija u samom parku. Pored toga, objekat poseduje i ozelenjeni kosi krov koji je pejzažno uklopljen da bude dostupan pešacima i rekreativnom korišćenju.

Unutrašnja organizacija je takođe omogućila efikasno i potpuno autonomno funkcionisanje za svaki od sportova, ali tako da su izdvojene trening celine opslužene nizom zajedničkih funkcija, uključujući svlačionice, kupatila, ambulantu, kancelarijski prostor itd. Na prizemlju se nalaze dva potpuno opremljena borilišta i teren za košarku, kao i zid za penjačke discipline. Uskoro se isčekuje pristizanje veštačke stene i njena ugradnja na zidu u viskokoj sali na prizemlju. Prvi sprat poseduje jos dve velike trening trening sale sa svlačionicama i prateći kancelarijski prostor. Objekat obuhvata i ukopana etaža sa garažom od 145 parking mesta, ali i velika moderna streljana Streljačkog saveza sa hologramskim metama.

Idejno rešenje novog trening centra u Košutnjaku izradilo je beogradsko preduzeće “Bauprojekt”, a radove na izgradnji realizovalo je preduzece “W.D. Concord West”. Investiciju vrednu 12 miliona evra finansirali su zajednički, Ministarstvo omladine i sporta i Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije.

Total
0
Shares