A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za nagradu Milutin Bojić za mlade pesnike

21.03.2022 | 15:09

Konkurs za nagradu Milutin Bojić za mlade pesnike


Biblioteka „Milutin Bojić“ u Beogradu raspisala je konkurs za nagradu „Milutin Bojić“ za 2022. godinu za mlade pesnike.

Pravo učešća imaju pesnici do 35 godina.

Devetu godinu za redom, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Srbije, pobedniku će kao nagrada biti uručena povelja i odštampana knjiga pesama u izdanju Biblioteke „Milutin Bojić“.

Prema propozicijama, pesnici dostavljaju ciklus od najmanje deset, a najviše 30 pesama, odštampanih ili čitko napisanih rukom.

Radove treba potpisati šifrom, u četiri primerka. Rešenje šifre, kao i ciklus pesama, treba poslati u posebnoj koverti, na adresu: Biblioteka „Milutin Bojić“, Ilije Garašanina 5, 11000 Beograd, s naznakom „Za pesnički konkurs“, ili na imejl konkurs@milutinbojic.org.rs s naznakom „Za pesnički konkurs“.

Ukoliko se rad šalje imejlom, onda treba da idu u dva odvojena Vord fajla: u prvom su pesme potpisane šifrom, a u drugom je rešenje šifre s punim imenom i prezimenom, adresom, brojem telefona i imejl adresom.

Radove slati u Vordu (Word), Tajms nju romanu (Times New Roman), veličina slova 12, ćiriličnim ili latiničnim pismom.

Učesnicima konkursa se ne plaća autorsko pravo, a radovi se ne vraćaju.

Konkurs je otvoren do 30. aprila 2022. godine. Kao blagovremeno poslate smatraće se one prijave kojima na koverti kao datum slanja bude stajao bilo koji dan od dana objave konkursa, zaključno sa 30. aprilom 2022.

Odluku o najboljem doneće žiri u čijem su sastavu književni kritičari Mileta Aćimović Ivkov (predsednik) i Slađana Ilić, kao i pesnik Darko Daničić.

Proglašenje pobednika konkursa biće održano na Dan Biblioteke, 19. maja, u njenom matičnom odeljenju u Beogradu.

Biblioteka „Milutin Bojić“ želi istoimenom nagradom da afirmiše i podstakne stvaralaštvo mladih i darovitih pesnika, kao i da na taj način populariše poeziju. Konkursom naročito želi da podseti na život i delo velikog srpskog pesnika Milutina Bojića. Zbog toga je poželjno da prispeli radovi budu pisani u duhu poezije samog Milutina Bojića.

Zbirku njegove poezije moguće je pogledati na sajtu Biblioteke.

Kontakt za dodatne informacije: konkurs@milutinbojic.org.rs ili pozovu na telefon 011/3242-418 (Olga Ječmenica).

(SEEcult.org)

Total
0
Shares