A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs Novica Tadić za mlade pesnike

21.03.2022 | 09:08

Konkurs Novica Tadić za mlade pesnike


Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Srbije, raspisao je književni konkurs “Novica Tadić” za mlade pesnike.

Ustanovljen 2018. godine, Konkurs je raspisan u znak sećanja na pesnika Novicu Tadića, čiji je opus obeležio srpsku poeziju na razmeđu 20. i 21. veka i čiji autorski status prevladava sve poetičke i druge podele na aktuelnoj književnoj sceni, a u cilju podsticanja stvaralaštva mladih pesnika na srpskom jeziku.

Pravo učešća na konkursu imaju pesnici koji u trenutku raspisivanja konkursa nisu navršili više od 35 godina života i koji pišu na srpskom jeziku, bez obzira u kojoj državi žive.

Neobjavljene rukopise pesničkih zbirki, obima do pet autorskih tabaka (80 autorskih stranica), autori treba da dostave isključivo poštom, u pet štampanih primeraka, na adresu: Zavod za proučavanje kulturnog razvitka, Rige od Fere 4, 11 000 Beograd (sa naznakom: Konkurs “Novica Tadić”). Radovi se potpisuju šifrom, na prvoj strani rukopisa, iznad naslova. Uz rukopise u posebnom zatvorenom kovertu treba dostaviti rešenje šifre, sa sledećim podacima: šifra, ime i prezime, adresa, broj telefona, elektronska adresa i godina rođenja.

Autor na konkurs može poslati samo jedan rukopis. Ranije objavljivani i nagrađivani radovi, radovi ranijih dobitnika nagrade “Novica Tadić”, izbori iz prethodno objavljivanih zbirki pesama, nekompletne prijave i radovi potpisani imenom i prezimenom umesto šifrom neće biti uzimani u obzir.

Petočlana komisija će pregledati sve prispele radove i izabrati jedan rukopis, a rezultat Konkursa će biti objavljeni najkasnije do 17. jula 2022. godine, dana rođenja Novice Tadića.

Dobitnik će biti nagrađen plaketom sa likom Novice Tadića, objavljivanjem nagrađenih rukopisa u okviru edicije “Prisustva”, nazvanoj po prvoj pesničkoj zbirci Novice Tadića, pokrenutoj u okviru izdavačke delatnosti Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, kao i novčanim iznosom od 100.000,00 dinara.

Rok za slanje rukopisa je 29. april 2022. godine.

Dodatne informacije o konkursu moguće je dobiti putem elektronske adrese vladimir.kolaric@zaprokul.org.rs ili na telefon 011 2637 565.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares