A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Poziv na radionicu Unutrašnji kaleidoskop

11.03.2022 | 22:06

Poziv na radionicu Unutrašnji kaleidoskop


Studio ”Pozorišni kaleidoskop” poziva zainteresovane da se prijave za učešće na radionici “Unutrašnji kaleidoskop” koju će krajem marta i početkom aprila u Domu kulture Studentski grad voditi glumica i pedagog Svetlana Ivanov.

“Svrha radionice je da usporimo i odvojimo se od svakodnevne rutine, i da se na mirniji način povežemo sa sobom. Ovo je prilika da zaronimo dublje u svoj unutrašnji prostor mašte i sećanja, u kome tragamo za zaboravljenim znacima – ‘svicima’ koje smo svi doživeli, posebno u detinjstvu. Na taj način menjamo senzacije i misli u sadašnjem trenutku, i otvaramo svoje poglede za različite perspektive u budućnosti. Ovo je način da kreiramo sopstvenu stvarnost i uživamo u njenom bogatstvu”, navela je Svetlana Ivanov, koja će održati uvodno predavanje 28. marta u 17 u Maloj sali DKSG-a, a radionicu će voditi 30. marta i 1. aprila od 18 do 21 sat u klubu “Magistrala”.

Radionica istražuje veze unutrašnjeg i spoljašnjeg sveta, sličnosti i razlike, kao različite odraze ljudskog bića.

“Pokušaćemo da se bolje upoznamo sa tim prostorom u sebi, koji nam zbog sve ubrzanijeg ritma svakodnevice često izmiče. Bavićemo se pitanjem: koliko sami učestvujemo u stvaranju naše realnosti, a koliko puštamo da nam se stvari dešavaju?”, navela je Svetlana Ivanov.

Osnovni elementi rada su: kvalitet energije, komunikacija i pokret.

Učešće na radionici je besplatno, a broj polaznika je ograničen.

Prijavljivanje i dodatne informacije na: innerkaleidoscopes@gmail.com

Svetlana Ivanov, radionica Unutrašnji kaleidoskop, foto: Radmila Jeremić

Svetlana Ivanov osnovala je 2021. godine Studio “Pozorišni Kaleidoskop” posle dugogodišnjeg iskustva u savremenom pozorištu (Plavo pozorište, Pod Teatar, Asocijacija Miraž/Teatar Poezija, Asocijacija Aletheia) gde razvija svoj način rada sa fokusom na kvalitet prisutnosti, elemente igre i mogućnosti improvizacije, kao i povezivanje misaonog, emocionalnog i kreativnog procesa.

Studio ”Pozorišni kaleidoskop” nastaviće rad od 15. aprila u Kulturnom centru Magacin u Kraljevića Marka.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares