A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Otvorene prijave za 9. Star Film Fest

19.02.2022 | 23:41

Otvorene prijave za 9. Star Film Fest


Kino klub Sisak, organizator Star Film Festa, poziva sve mlade autore kratkometražnih filmova iz celog sveta da prijave svoje filmove na konkurs za čaj za učešće na devetom izdanju Star Film Festa.

Filmovi je moguće prijaviti u kategorijama igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, industrijskog i animiranog filma. Mogu se prijaviti filmovi producirani tokom protekle dve godine (1.1.2020.). Prijavljeni filmovi ne smeu biti duži od 25 minuta.

Filmove mogu prijaviti osobe koje imaju najmanje 18 godina i koje nisu starije od 35 godina (u trenutku godine proizvodnje filma).

Prijave su otvorene do 15. svibnja/maja 2022. godine.

Prijaviti se može putem putem onlajn servisa FilmFreeway ili Festhome. Poveznice na onlajn servise dostupne su na sajtu Star Film Festa, gde se nalaze i Pravila za prijavu filma.

Star Film Fest posvećen je filmovima mladih autora širom sveta, te već osam godina zaredom mladim, talentovanim filmašima pruža priliku da njihovi radovi dođu na projekcijsko platno. Star Film Fest time omogućava i afirmaciju polaznicima Akademije dramskih umetnosti i Akademije likovnih umetnosti, ali i bilo kojoj mladoj osobi koja se želi baviti filmom van akademskih okvira.

Deveti SFF će biti održan od 1. do 3. rujna/septembra 2022. godine pod sisačkim zvezdanim nebom, a osim filmskih projekcija i takmičarskog programa, biće održane i izložbe, filmske radionice, koncerti, te rasprave o aktuelnim temama.

Žiri dodeljuje ukupno 12 nagrada, među kojima je i novčana nagrada koja će biti dodeljena jednom od pobedničkih filmova kao podsticaj za dalje stvaranje.

*Foto: SFF

(SEEcult.org)

 

Total
0
Shares