A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Počela gradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju

Počela gradnja Centra za rani razvoj dece i inkluziju

Projekat savremenog Centra za rani razvoj dece i inkluziju krenuo je sa realizacijom na Bežanijskoj kosi, a radovi na izgradnji budućeg objekta trajaće dve godine. Objekat koji će se prostirati na više od 20.000m2, sadržaće tri funkcionalne celine, a pored nege i smeštaja dece sa problemima u razvoju, posedovaće i bungalove za smeštaj roditelja. U okviru modernog zdanja atraktivnog izgleda nalaziće se i prostori naučno-istaživačkog centra, centra za edukaciju i neophodni pomoćni i tehnički prostori, uključujući štalu sa konjima za hipoterapije i mini zoo vrt za nove terapijske metode sa životinjama.

Deo sa bungalovima za smeštaj porodica činiće odvojenu funkcionalnu celinu u okviru parcele i sastojaće se od 6 smeštajnih jedinica. Komforne smeštajne jedinice imaće ulazni hol, dnevni boravak sa kuhinjom, trpezarijom i spavaćom sobom. U okviru dvorišta planirani su mini sportski tereni, igralište sa spravama, bašta za uzgajanje biljaka i zelena tampon zona za zaštitu od negativnih uticaja saobraćaja na boravak korisnika.

Centar za rani razvoj dece i inkluziju nalaziće se u bloku između ulica Peđe Milosavljevića i Dr. Huga Klajna na Bežanijskoj kosi, a pripremni radovi koji su počeli prošlog meseca trajaće 90 dana. Vrednost pripremnih radova je 51 milion dinara, dok će cela investicija na izgradnji novog objekta iznositi 30 miliona evra. Značajnu investiciju u tercijarnu zdravstvenu zaštitu realizuje Vlada Republike Srbije, preko svoje Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

Total
0
Shares