A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Sava centar spreman za prve goste

Sava centar spreman za prve gostePraktično je završena prva faza rekonstrukcije kongresnog centra “Sava”, a kompleks na Novom Beogradu već ovog meseca ugostiće prvi veliki međunarodni skup sa preko 1500 učesnika. Zvanično otvaranje kongresnog i poslovnog dela najavljeno je za 14. novembar.

„Kongresna industrija Srbije nije ista sa Sava Centrom i bez njega. Beograd sada može da konkuriše za organizaciju velikih međunarodnih skupova, a kada Sava Centar popuni svoje kapacitete to znači da će biti popunjeni i svi hotelski smeštaji u glavnom gradu, a dodatni posao imaće i restorani, prevoznici, pružaoci različitih usluga i brojni mali biznisi. Renoviranje Sava Centra nije važno samo za Delta Holding, ono je važno za kongresnu industriju, a možemo reći i celokupnu ekonomiju Srbije“, izjavila je prilikom obilaska Kristina Milinčić, generalna direktorka Sava Centra.

Prostor Sava Centra podeljen je na tri funkcionalna dela: kongresnu zonu, poslovnu zonu (koju čine kancelarijski prostor i šoping zona) i kulturnu zonu (sa poznatom Plavom dvoranom). Radovi na rekonstrukciji velike Plave dvorane još uvek traju, a završetak druge faze planiran je sredinom 2024. godine. Tokom rekonstrukcije objekta u potpunosti je očuvana arhitektura Sava Centra koja je delo našeg čuvenog arhitekte Stojana Maksimovića i zbog koje je ovaj centar bio nominovan za Prikerovu nagradu, poznato svetsko priznanje u oblasti arhitekture.

U unutrašnjosti je zadržana većina poznatih detalja arhitekte Aleksandra Šaletića, kao što su velike grube betonske površine, čuveni luster i drugi generacijama prepoznatljivi unutrašnji elementi. Očuvane su poznate tapiserije u Glavnoj kongresnoj dvorani i više umetničkih dela.

Kao što je 1977. godine sagrađen sa pogledom u budućnost, tako i danas renovirani Sava Centar ima istu viziju: da oslonjen na svoju slavnu prošlost bude centar najvećih budućih događaja u glavnom gradu Srbije, poručuju iz Delte.

Zavirite u obnovljeni enterijer Sava Centra dok se obavljaju poslednje pripreme za njegovo zvanično otvaranje 14. novembra.

Total
0
Shares