A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konferencija o budućnosti hrane u Startit Centru Beograd

15-16. novembra EIT Food i Startit organizuju dvodnevnu konferenciju o budućnosti hrane.

U pitanju je događaj koji će prikazati rad EIT Food-a, vodeće evropske inicijative za inovacije u hrani, i ujedno zaključiti dva programa – EWA 2023 (Empowering Women in Agrifood) i Challenge Labs 2023.

Odabrani timovi iz oba programa ovom prilikom će se pred stručnim žirijem takmičiti za najbolje rešenje za neke od najvažnijih izazova u agrifood sektoru.

Kome je namenjena konferencija?

Događaj je namenjen svima koji žele da budu informisani o najnovijim inovacijama i rešenjima u prehrambenom sektoru, da upoznaju rad stručnjaka i preduzetnika koji se bave nekim od izazova u oblastima održivosti, racionalne potrošnje, i proizvodnji hrane, kao i onima koji žele da se povežu sa istomišljenicima ili otkriju nove mogućnosti za saradnju i lični razvoj.

Kao zajednica znanja i inovacija (KIC) koja ima za cilj da učini prehrambene sisteme održivijim, zdravijim i pouzdanijim, EIT Food podržava preduzetnike, istraživače, studente i profesionalce koji razvijaju inovativna rešenja u agrifood sektoru.

EIT Food takođe nudi razne obrazovne programe, mogućnosti finansiranja, događaje i aktivnosti koje pomažu u podizanju svesti, podsticanju saradnje i stvaranju zajednica. Događaj predstavlja priliku za sve koji žele da se informišu o EIT Food-u, njegovoj misiji i svrsi, kao i za one koji žele da dobiju uvid o budućim inicijativama i programima EIT Food-a.

Šta očekivati?

15. novembra, učesnice programa EWA (Empowering Women in Agrifood) će u Startit Centru Beograd predstaviti napredak koji su postigli tokom projekta i rešenja koja osmišljavaju.

U okviru EWA programa, 10 preduzetnica je tokom šest meseci istraživalo izazove net-zero prehrambenih sistema, zdravijeg života kroz hranu i upravljanja rizikom u prehrambenim sistemima i osmislilo svoja rešenja kroz program koji uključuje individualno mentorstvo, umrežavanje i radionice.

U okviru događaja, ove preduzetnice će pred žirijem i publikom predstaviti svoje ideje i rešenja koja su proizašla iz procesa mentorstva i EWA programa, kada će se i odrediti dobitnici završnih grantova.

Nakon prezentacija preduzetnica obuhvata slede dva izlaganja, nakon čega će uslediti ceremonija proglašenja pobednika i networking. Učesnici će imati priliku da vide prezentacije, postavljaju pitanja i unaprede svoje znanje o sistemima ishrane.

Izlaganja će pokriti važne teme, kao što su predstavljanje prednosti koncepta farm-to-table koji se primenjuje u Srbiji, kao i predavanje o primeni novih tehnologija u agrifood sektoru.

Drugog dana konferencije, 16. novembra, program će obeležiti finale Challenge Labs 2023, obrazovnog programa koji učesnicima pruža resurse za savladavanje i primenu design thinking metodologije za rešavanje problema iz stvarnog sveta u agrifood sektoru.

Učesnici Challenge Labs-a su radili na tri izazova u vezi sa smanjenjem rasipanja hrane, održivom i zdravom ishranom i otpornim sistemima ishrane kroz četiri radionice na kojima su naučili kako da osmisle, prototipiraju i testiraju svoja rešenja uz pomoć stručnjaka iz poljoprivrede i biznisa.

Drugog dana konferencije, timovi koji su učestvovali u programu predstaviće svoja konačna rešenja pred žirijem, koji će dodeliti novčanu nagradu od 2.000€ za najbolju ideju/projekat.

Pored finala Challenge Labs 2023, na događaju će biti predstavljen i rad EIT Food-a u Srbiji, sa više informacija o misiji, viziji, ciljevima i aktivnostima ove organizacije, a pored ovog dela programa, drugi dan konferencije sadržaće još jedno predavanje.

Učesnici konferencije će takođe imati priliku da se povežu sa drugim učesnicima, izlagačima, žirijem i organizatorima u networking sesijama uz osveženje i užinu.

Prijava

Događaj će biti održan 15 i 16. novembra sa početkom u 17h, u Startit Centru Beograd (Savska 5).

Konferencija je besplatna, ali je zbog ograničenih kapaciteta neophodno prijaviti se putem forme na ovom linku najkasnije do ponedeljka, 13. novembra u podne.

Program će se održati na srpskom jeziku.

Total
0
Shares