A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Britanska DJ zvezda Dave Seaman, Priku, Dejan Milićević i drugi ovog novembra u beogradskom klubu Kult

Ovog petka, klub Kult će ugostiti jednog od pionira i ključnih figura britanskog house pokreta – Davea Seamana, legendarnog DJ-a, producenta i vlasnika renomirane izdavačke kuće. Kao podrška pridružiće mu se DJ i producent Art of Voice, predstavnik moskovske andergraund scene, i Popi Divine, predstavnik beogradske house scene.

Sa preko 30 godina iskustva u elektronskoj muzičkoj industriji, Dave Seaman je stekao reputaciju vrhunskog DJ-a i producenta. Nastupao je na najprestižnijim festivalima i u klubovima širom sveta, od Ibice do Islanda, u preko 80 zemalja. Bio je prvi urednik magazina Mixmag i producent i remikser za A-listu muzičke industrije, uključujući izvođače poput U2, Pet Shop Boys, Kylie Minogue, New Order i Davida Bowieja.

Napravio je preko 20 kompilacija za Global Underground, Renaissance i Radio 1’s Essential Mix, i bio ključna figura iza nezavisnih izdavačkih kuća Stress Records, Audio Therapy i sada svoje nove etikete Selador Recordings.

Dave Seaman – Live from the Luminosity Beach Festival 2022 

Subota je rezervisana za muzičko putovanje kroz progressive, indie dance i techno zvuk, kada će nastupiti Vahicabi, predstavnik beogradske andergraund scene, dvojac Pao Pausto i Fikol i Tihana, predstavnica novog talasa DJ-ica.

Vahicabi je talentovani DJ i, poznat po izvanrednom miksanju traka sa brzim tempom, dodajući im skoro neprimetno, primese melodičnog indie dance, dark disco i funky zvuka. Pao Pausto i Fikol stoje iza projekta Colonels of Resonance, a u svojim setovima fokusiraju se dublje zvukove i baseve koji stvaraju poseban gruv karakterističan za ovaj dvojac. Tihana se ističe neverovatnom energijom i tehnikom miksanja, a kada se pojavi za DJ pultom, njena energija obuzima publiku a densflor postaje mesto gde se stapaju euforija i ritam. 

U sredu 8. novembra kroz serijal KULT:R žurki DJ pult zauzeće Dejan Milićević, Kid Kimi i Rade Badjin, dok su u petak 10. novembra na programu Aleksandar Rajić i Dzznsszz. Mindless žurka stiže u Kult u subotu 11. novembra, a ovog puta Dakman i Dakissa ugostiće beogradski dvojac Poliformat.

Druga KULT:R žurka ovog meseca biće održana u sredu 15. novembra, uz ženski program u sastavu Dea Tosh, Anya i Una Nikolić. U petak 17. novembra za muzički odabir zaduženi su Mene, Peter Portman i Bullet, dok će u subotu 18. novembra celu noć za pultom biti DJ i producentski duo Innēr Sense koji čine Filip Fisher i Nino Čelebić

Sreda 22. novembar donosi još jednu KULT:R žurku i nastupe MNVB, Secret Guset i Janka, dok je u petak 24. novembra na programu Supermarket klub showcase, uz njihovog rezidenta Ragana i domaćina Nemaxa i gostovanje talentovanog producenta i DJ-a Priku-a, jedne od glavnih figura jugoistočne evropske elektronske scene. Subotu 25. novembar zaokružiće svojom muzičkom selekcijom Danilo Kas, Iva Arifaj i NMNJ

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

Klub Kult svrstan je među nominovane za prestižnu Nagradu Ambasador elektronske muzike 2023, u kategoriji “Regionalni klub godine”, u okviru regionalnih nagrada publike. Domaća i regionalna publika može pružiti svoju podršku omiljenim kandidatima putem glasanja na zvaničnom sajtu sve do 12. novembra u ponoć.

 

Total
0
Shares