A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Otvoreni poziv za Nagradu „Lazar Trifunović” za 2023. godinu

Kulturni centar Beograda objavljuje poziv institucijama (ustanovama i udruženjima) i pojedincima da pošalju predloge za Nagradu „Lazar Trifunović”.

Ovo jedinstveno priznanje dodeljuje se svake godine za likovnu kritiku i kritičko promišljanje moderne i savremene vizuelne umetnosti u štampanim i elektronskim medijima. Nagrada se dodeljuje za likovnu kritiku, esej ili studiju objavljenu/emitovanu u 2023. godini.

Osnivači Nagrade, ustanovljene 1992. godine na inicijativu Kulturnog centra Beograda, jesu i Odeljenje za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu, Narodni muzej, Muzej savremene umetnosti u Beogradu, Društvo istoričara umetnosti Srbije, Udruženje likovnih umetnika Srbije, Radio-televizija Srbije – Beogradski program i Udruženje likovnih kritičara Srbije.

Javni poziv otvoren je od 01. novembra do 10. decembra 2023. godine.

Prijava za predlog za Nagradu podrazumeva:
– slanje materijala u štampanoj formi na adresu: Kulturni centar Beograda, Kneza Mihaila 6/1, 11000 Beograd, sa naznakom „Za Nagradu Lazar Trifunović”– slanje materijala u elektronskoj formi na imejl adresu: nagrada.lt@gmail.com

Žiri u sastavu Ana Ereš, naučna saradnica na Odeljenju za istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta, Maja Stanković, istoričarka umetnosti i dekanka Fakulteta za medije i komunikaciju, i Evgenija Blanuša, viša kustoskinja Narodnog muzeja u Beogradu, razmatraće predloge koji su objavljeni u štampanom ili elektronskom formatu, odnosno emitovani putem kanala javnog informisanja.

Odluka o dobitniku biće doneta najkasnije do 11. januara 2023. godine, dok će nagrada biti dodeljena 14. januara, na dan rođenja Lazara Trifunovića, u Kulturnom centru Beograda.

Total
0
Shares