A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

„WHAT YOU SEE IS WHAT YOU SEE: MINIMALIZAM U UMETNOSTI • Ljubica Vujović

Frank Stella, Jasper’s Dilemma, 1962.


Likovna galerija Kulturnog centra Beograda, Knez Mihailova 6
Petak, 3. novembar u 18 sati

 

 

„WHAT YOU SEE IS WHAT YOU SEE: MINIMALIZAM U UMETNOSTI“

Predavač: Ljubica Vujović, istoričarka umetnosti

 

 

Minimalizam – jedan od pokreta u istoriji umetnosti koji zbog svog redukovanog likovnog jezika i vizuelne jednostavnosti često ostaje neshvaćen.
Predavanje je osvrt na minimalističku umetnost koja se šezdesetih godina 20. veka razvija u SAD, odakle se kao umetnička tendencija globalno širi. Uz istorizaciju i analizu najreprezentativnijih primera, razgovaraće se o odnosu ka umetnosti, pitanju autorstva i originalnosti, načinima konzumacije umetnosti, njenoj defetišizaciji i drugim temama.

 

Ljubica Vujović je istraživač i saradnica u nastavi na Odeljenju za istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, kao i saradnica u nastavi na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Njena sfera interesovanja odnosi se, najpre, na domen kulturne politike, istoriju skulpture, spregu posleratne moderne umetnosti i spektra kulturnih, društvenih i političkih činilaca.

 


Program se realzuje u okviru pratećeg programa izložbe Konverzije, Milice Lukić i Miroslava Perkovića u Likovnoj galeriji KCB.
Više informacija o izložbi

Total
0
Shares