A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Dave Seaman 3. novembra @ Kult

U petak, 3. novembra, klub Kult će ugostiti jednog od pionira i ključnih figura britanskog house pokreta – Davea Seamana, legendarnog DJ-a, producenta i vlasnika renomirane izdavačke kuće. Kao podrška pridružiće mu se DJ i producent Art of Voice, predstavnik moskovske andergraund scene, i Popi Divine, predstavnik beogradske house scene.

Ograničen kontingent ulaznica može se kupiti u pretprodaji po ceni od 1200 dinara putem linka

Sa preko 30 godina iskustva u elektronskoj muzičkoj industriji, Dave Seaman je stekao reputaciju vrhunskog DJ-a i producenta. Nastupao je na najprestižnijim festivalima i u klubovima širom sveta, od Ibice do Islanda, u preko 80 zemalja. Bio je prvi urednik magazina Mixmag i producent i remikser za A-listu muzičke industrije, uključujući izvođače poput U2, Pet Shop Boys, Kylie Minogue, New Order i Davida Bowieja.

Napravio je preko 20 kompilacija za Global Underground, Renaissance i Radio 1’s Essential Mix, i bio ključna figura iza nezavisnih izdavačkih kuća Stress Records, Audio Therapy i sada svoje nove etikete Selador Recordings.

Dave Seaman – Live from the Luminosity Beach Festival 2022

Već sa osam godina maštao je o karijeri DJ-a, a ranih osamdesetih godina već je puštao ploče na školskim zabavama. Krajem osamdesetih je osvojio putovanje u Njujork na New Music Seminar, najvažniji događaj u industriji tog vremena, što ga je dovelo do uloge urednika u Mixmagu.

Svoj prvi pravi profesionalni DJ nastup Seaman je imao 1990. godine u legendarnom klubu Shelley’s u Stouku, deleći pult sa tada još uvek mladim talentima Sashom i Laurentom Garnierom.

Iste godine, zajedno sa producentom Steveom Andersonom, osnovao je projekat Brothers In Rhythm i stvorili su rave himnu “Such A Good Feeling” koja je dospela u Top 20 hitova u Velikoj Britaniji. Naredne godine, sa Carlom Coxom, izdali su kompilaciju “Mixmag Live Volume” 1 – izdanje koje se smatra jednom od prvih komercijalno dostupnih mix kompilacija ikada.

Seamanova strast i ljubav prema muzici dovela ga je i do pokretanja izdavačke kuće Stress Records, gde je više od decenije bio zadužen za objavljivanje numera nekih od najtalentovanijih izvođača. Hitovi umetnika poput Sashe, Danny Tenaglie, John Digweeda i Andy Cato iz Groove Armade našli su se na ovoj etiketi. Nakon Stress Recordsa, proveo je još deceniju na čelu lejbla Audio Therapy, prepoznavajući nove talente i postižući brojne uspehe.

DANNY HOWELLS b2b DAVE SEAMAN b2b DARREN EMERSON in The Lab LA

Dave Seaman je dao veliki doprinos slavnim serijalima Renaissance i Global Underground mikseva. Danas, njegova strast za otkrivanjem talenata koji pomeraju granice jednako je snažna kao i ranije. Kroz izdavačku kuću Selador Recordings, koju je osnovao zajedno sa dugogodišnjim prijateljem Steve Parry-jem, Seaman neguje mnoge talente plesne muzike putem A&R-a. Spisak izvođača na ovoj etiketi govori sam za sebe – tu su Danny Howells, Dubspeeka, Cristoph, Darren Emerson, Jimpster, Re.You, Lee Van Dowski, Uner, Audiojack, Guy Mantzur, D Nox & Beckers, Quivver, Gorge i Robert Babicz.

Trideset godina nakon početka dečačkog sna, Seamanova strast prema muzici nije izbledela. Njegova izdanja na etiketama Suara, Noir Music, Sudbeat, Sincopat i Hive Audio donela su mu veliki uspeh i priznanje kako od strane kritike, tako i na top listama.

Kult se nalazi na adresi Čumićevo sokače, ulaz iz Nušićeve (iza starog bioskopa Kosmaj), radno vreme kluba je od 23 do 5, a starosna granica za ulazak u klub je 23 godine.

 

Total
0
Shares