A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

„Izložba fotografija“ Marko Stević

Marko Stević je društveni i urbani fotograf čija je omiljena oblast dokumentarna fotografija, portret i arhitektura. Rođen je 1986. godine u Lozani, Švajcarska, gde i živi. Profesionalno se izražava više od 10 godina, tokom kojih je oštrim okom gledao širom sveta i naše društvo.

Njegovi radovi su više puta izlagani u Lozani, u galerijama, javnim prostorima i u toku Noći Muzeja. Neke od njegovih fotografija su deo kolekcija Istorijskog muzeja u Lozani, kao i Švajcarskog nacionalnog muzeja u Cirihu.

Za svoju prvu izložbu u Srbiji, u Galeriji O3ONE na Dorćol Platz-u, poziva vas na retrospektivu svog rada i predstavlja tri projekta.

“Ironija” je kombinacija fotografija napravljenih između 2010. i 2019. godine širom sveta. Prolazeći kroz Srbiju, Englesku, Japan ili Kinu, on se je ironično, duhovito i kritički osvrnuo na naše društvo.

“Simbioza” je serija fotografija napravljenih 2019. godine između Vladivostoka i sve do Francuske, na kojima se ističe drvo u urbanom prostoru i poštovanje koje bi trebalo da imamo prema njemu.

“Be my Quarantine” je serija napravljena 2020. godine tokom pandemije. Prilikom prinudnog ostajanja u kućama, fotografisao je sa ulice stanovnike koji su mu pozirali na svojim balkonima i prozorima. U ovoj seriji, ljudsko biće je u centru slika, uokvireno linijama i arhitekturom zgrada. Šarenolika i radosna, celina je veoma pozitivna uprkos situaciji na koju nas upućuje. Napravljene u Lozani, ove slike su postale univerzalne jer je ceo svet imao manje-više isto iskustvo.

Total
0
Shares