A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Sedmodnevni House of Web3 hakaton od 3. do 11. decembra u Beogradu

House of Web3 (HoW3) realizuje od 3. do 11. decembra svoj prvi hakaton tokom kojeg se programeri i timovi takmiče u rešavanju zadataka iz oblasti web3 i blockchain tehnologije.

Prema dostupnim informacijama, fokus ovog sedmodnevnog događaja jeste na kreiranju i razvoju digitalnog novčanika (eng. wallet), korišćenjem lične karte ili nekog drugog identifikacionog dokumenta sa čipom. Tako timovi kombinuju validan identifikacioni dokument izdat od strane Vlade Republike Srbije sa digitalnim identitetom na blockchain-u. Digitalni identitet je na taj način reprezentovan blockchain adresom potkrepljenom stvarnim identitetom ličnog dokumenta, što ga čini podobnim za KYC (Know Your Customer) verifikaciju. Kako se navodi, tokom događaja se posebno podstiče korišćenje Zero Knowledge Proof principa u cilju obezbeđivanja privatnosti podataka korisnika.

Hakaton je otvoren u subotu, 3. decembra, i traje do nedelje, 11. decembra 2022. godine u prostorijama HoW3 (Krfska 22, Beograd). Što se tiče pravila učešća, prijava za hakaton bila je omogućena i pojedincima i timovima. Takođe, za one koji nisu bili u mogućnosti da prisustvuju otvaranju, HoW3 je organizovao online prenos predstavljanja uslova i detalja hakatona, kao i potencijalnih alata koji će se koristiti, što je omogućilo potpuno remote učešće.

Nagrada za tri najbolja rešenja jeste 2.000 evra u dinarskoj protivvrednosti, a žiri je sačinjen od House of Web3 i partnera. Prema saopštenju, parametri po kojima žiri bira pobednike jesu kompletnost rešenja, user experience i zaštita privatnosti, dok će rezultati biti objavljeni u subotu, 17. decembra.

Podsećanja radi, House of Web3 je neprofitna organizacija sa sedištem u Beogradu koja je osnovana sa ciljem podučavanja i širenja svesti o web3 i blockchain tehnologiji uopšte. Kako je istaknuto, među osnivačima pomenute organizacije su kompanije i pojedinci iz Srbije koji konstantno rade na razvoju web3 tehnologija, aplikacija i proizvoda.

Total
0
Shares