A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Poslovni kvadrati na Autokomandi

Poslovni kvadrati na AutokomandiNa Autokomandi, odnosno u Bokeljskoj ulici 3 uskoro bi mogla da počne izgradnja manjeg sedmospratnog poslovnog objekta (Po+Pr+6+Ps) sa oko 2.600m2 bruto izgrađene površine u nadzemnom delu i oko 1500m2 u podzemnim etažama. Parcela se nalazi u okviru bloka opasanog važnim saobraćajnicama, kao što su Bulevar oslobođenja i njegova veza sa Ustaničkom ulicom, a većina ostalih objekata u bloku su stambene namene. Širina uličnog fronta na predmetnoj parceli je 22.8 metara i na njoj trenutno nema izgrađenih objekata. Novi objekat je zamišljen kao dvostrano uzidan, ali je trenutno izgrađen samo bočni sused sa leve strane. Maksimalna visina venca planirane zgrade je 22.3 metara, sa delom objekta niže spratnosti orjentisanom ka unutrašnjem dvorištu (2Po+Pr+3). Podzemna garaža imaće 32 parking mesta, a kolski pristup objektu kao i pešacki regulisan je iz Bokeljske ulice.

Imajući u vidu da se nakon izgradnje autoputa i petlje Autokomanda ovaj blok našao u depresiji u odnosu na okolne saobraćajnice, njegova dominantno stambena namena nije optimalna, pogotovo u redu zgrada okrenutih ka saobraćajnim arterijama. U tom pogledu izgradnja ovog objekta ide ka važnoj promeni namene budućih zgrada u kontaktnom područiju bloka. Ostvarena namena projektovanog objekta je 100% poslovanje. Dosta visoki zahtevi za slobodnim zelenim površinama od 40% parcele su delimično ispunjeni povlačenjem građevinske u odnosu na regulacionu liniju, a taj prostor biće iskorišćen za sadnju zelenila ka ulicnom frontu. U direktonom kontaktu sa tlom ostaje oko 10% ukupne površine parcele.

Urbanistički projekat za ovu investiciju naručilo je preduzeće Marzo d.o.o iz Beograda, dok je projektovanje obavio biro “Berger project” iz Valjeva.

Total
0
Shares