A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Izgradnja garaže kod Pinkija u Zemunu

Izgradnja garaže kod Pinkija u ZemunuIzgradnja garaže kod SC “Pinki” u Zemunu počela je zvanično u septembru, ali je došlo do izvesnog odlaganja na početku radova, kako bi se završilo izmeštanje toplovoda u Nemanjinoj ulici. Izmeštanje i rekonstrukcija ovog toplovoda je i preduslov za izgradnju garaže, pošto su se instalacije nalazile u zaštitnom pojasu. Nedavnim završetkom svih radova na toplovodu, počele su i pripreme za iskop budućeg podzemnog parkinga. Tender za izvođenje šest miliona evra vrednog projekta dobilo je preduzeće Ras Inženjering iz Beograda.

Ugovoreni rok za završetak ovog projekta je januar 2024, međutim činjenica da je došlo do kašnjenja u početku radova, malo je verovatno da će ovaj rok biti ispunjen. Kada bude završena, planirana javna garaža imaće jednu podzemnu etažu sa 150 parking mesta na 5.400 kvadrata. Automobili će garaži pristupati preko dve bočne interne saobraćajnice, koje su direktno povezane sa Nemanjinom ulicom. Dvostruke rampe za kolski pristup garaži nalaziće u okviru internih saobraćajnica sa obe strane objekta, odnosno ka Poljoprivrednom fakultetu i Zemunskoj gimanziji.

U okviru izgradnje garaže je planirano i uređenje površinskog platoa, koji se godinama koristi kao divlji parking. Zamišljen je kao kombinacija zelenila i prostora za pešake, ali je to poseban projekat koji će biti izrađen zasebno, pošto se ne nalazi u okviru ugovorenih radova na izgradnji garaže. Prema najavama, garaža će biti opremljena svim modernim sistemima za nadzor i upravljanje, a posedovaće pomoćne, tehničke i sanitarne prostorije. Neposredno kod ulaza u garažu obezbeđeno je i osam lako dostupnih mesta za osobe sa invaliditetom.

Investiciju realizuje javno preduzeće “Parking servis”, a kuriozitet je da će novac za izgradnju biti obezbeđen iz spostvenih sredstava. U prilogu pogledajte fotografije sa lica mesta i prikaze buduće javne garaže u Zemunu.

Total
0
Shares