A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Ivana Kalina Mitrović „Zašto ne veruješ mojim lažima“

Na izložbi je predstavljeno šesnaest crteža nastalih u poslednje tri godine, kao i instalacija u prostoru, koja nasuvodi u novi ciklus radova „Zašto ne veruješ mojim lažima“.

Predstava Ivanine heroine i tekst koji prati sliku ukazuju nanjenu ambivalenciju koja se prepoznaje upravo u frikciji izmedju snage i ranjivosti. Svekompozicije, kao i diktati naslova, insinuiraju otuđenost ialudiraju na raznorodne nemogućnosti komunikacije. Istovremeno, prisustvo prirodnih, ne – ljudskih elemenata, kaošto su drvo ili dobermani, kao i kruna od rogova koju ženskafigura nosi, ukazuju na njen dosluh i intimnost saprirodom. Ovi impulsi predstavljeni u radu nagoveštavajuvraćanje nade u mogućnost uspostavljanja balansa u narušenojravnoteži moderne jedinke.

Iz teksta Jovane Stokić

Biografija:

Ivana Kalina Mitrović (1971. godine, Ivanjica) diplomirala jena Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu 1995. godine na slikarskom odseku. Magistriralaje na istom fakultetu 2003. godine, Odsek crtež. Od 1997. do2007. godine radila je u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu. Član je Udruženja likovnih umetnikaSrbije od 1995. godine.

Izloženi radovi nastali su u poslednje tri godine i tokomrezidencijalnog boravka u Cité

Internationale des Arts u Parizu 2022. godine.

Za više informacija preuzmite katalog ovde.

Total
0
Shares