A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Britanski techno veteran Perc nastupa ove subote u Beogradu

Datum objave:24.11.2022

Pročitano:303 puta

Datum održavanja:

26.11.2022

Lokacija: Beograd

Perc, jedna od ključnih figura globalne techno scene, donosi ove subote u Hangar Stage 3 u Luci Beograd svoj mračni hipnotički techno zvuk i unikatan klupski doživljaj. Domaću podršku za DJ pultom pružiće mu Mita Concrete i Alexandar Ivković u specijalnom b2b setu sa Mihajlom.

 


Perc je osnivač čuvenog Perc Trax lejbla, a proteklih godina nastupao je u gotovo svim najznačajnijim svetskim klubovima i festivalima, od Berghaina, Fabrica, Tresora, Fuse-a, Space-a Ibiza, Concrete-a, Unita, pa do Awakeningsa, Glastonbury-ja, Unpolisheda, Maydaya, Reaktora, Unsounda, Doura, Soenda-e, 10 Days Offa i drugima. Ovaj britanski producent i DJ izdvojio se kao istaknuti techno izvođač današnjice, a njegova izdanja mogu se naći i na etiketama poput CLR, Electric Deluxe, Pole Group, Kompakt, Drumcode, Stroboscopic Artefacts, Ovum.


Njegovu muziku mnogi opisuju kao fuziju modernog techno zvuka i iskusno probranih traka njegovih kolega i prethodnika, neka vrsta superlativnog techno zvuka, dok on opisuje svoj zvuk kao techno sa industrijskim nijansama, mešavinu 4/4 i broken beata, proglasivši se ljubiteljem ranog industriala i post punka.


Dok je studirao za inženjera zvuka na Univerzitetu Njukasl, pod uticajem Carla Coxa i Jeffa Millsa počeo je da producira techno. Ubrzo nakon završetka studija preselio se u London i počeo da nastupa pod pseudonimom Perc.
Prvi singl „I Make Nuclear“ objavio je 2002. godine, a tokom druge polovine dvehiljaditih njegov lejbl Perc Trax se se izdvojio kao izvor mračnog i hipnotičkog techna. U tom periodu Perc je objavio „Throb“, „Submit“ i „Monad V“, koji su ga pozicionirali među fanovima techno zvuka.


Percov debi album „Vicker & Steel“ objavljen je 2011. godine. Nakon žurki u Njujorku, Tokiju i Londonu, album je zadobio niz pozitivnih kritika u medijima koji se bave elektronskom scenom, ali i u nacionalnim medijima u Velikoj Britaniji. Naredni album „The Power & The Glory“ je stigao do još šire publike. Sa njegovog LP-ja „Bitter Music“ 2017. godine se izdvojila najveća traka u njegovoj karijeri „Look What You Love Has Done To Me“, koja je bila jedna od najviše puštanih numera te godine.
Perc je krajem prošle godine objavio novi EP „Greed Dance“, a ove godinu upotpunio je izdanjima za Possession, RAV i singlom „Dirt“ na Perc Traxu i remiksom hardcore klasika „Pitch-Hiker“.


Ulaznice za Percov nastup dostupne su po promo ceni od 990 rsd za regularne i 1490 rsd za VIP onlajn na Cooltix.rs i putem prodajnih mreža Gigs Tixa i Ticket Visiona.

Total
0
Shares