A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Berlinski elektronski duo FJAAK se vraća u Beograd!

FJAAK – nosioci zvuka nove tehno generacije i instagram senzacije konačno u Beogradu! Berlinski elektronski duo FJAAK konačno se vraća u Beograd! Nakon nastupa za pamćenje na Apgrade festivalu 2018. i 2019. godine, ovaj put će predvoditi program za novo Apgrade izdanje u Hangaru (Stage 3) Luke Beograd u petak 16. Decembra. Uz njih ćete biti u prilici da čujete setove irskog DJ-a i producenta Cromby-a, kao i predstavnika dve generacije beogradskog klabinga – Aleksandara Ivkovića i Mateja Rusmira.

Karte po ceni od 1190 dinara dostupne su na cooltix.rs, kao i na blagajnama Gigstix.com i Tickets.rs.

FJAAK dvojac čine Aaron i Felix, koji pod ovim imenom počinju da produciraju još kao tinejdžeri. Svoj beskompromisan ali i senzualan, energičan, ultimativno plesni zvuk kreiraju u potpunosti na analognoj opremi. Pored izvornog tehno okvira često koketiraju sa žanrovskim varijacijama karakterističnim za underground klupsku kulturu (powerhouse, UK garage, hardcore breakbeat) čineći tako svoj DJ i live nastup dodatno nepredvidivim i uzbudljivim. U novije vreme, pored intenzivnog kalendara nastupa, u posebnom fokusu su im njihove etikete, istoimena FJAAK kao i SPANDAU20, na kojima pored sopstvene produkcije sarađuju sa novim talentima sa scene.  

Cromby je irski DJ i producent sa sedištem u Berlinu i karijerom koja traje već deceniju. Obavljivao je na prestižnim etikatama kao što su Sulta Selects Silver Service, Feel My Bicep i Unknown To The Unknown, uz redovne nastupe u Panorama Baru, ali i na dešavanjima poput The Warehouse Project, Fabric i Boiler Room.

Alexandar Ivković je na domaćoj sceni prisutan punih 20 godina i jedan je od članova kultne „Tehnika 8×8“ ekipe. Poslednjih godina prebacio je fokus na produkciju, a možete ga čuti na Desolat, Bitten, Serkal i Sanity etiketama. Njegova izdanja podržala su imena kao što su Loco Dice, Carl Cox, Richie Hawtin, Umek i mnogi drugi velikani scene.

Matej Rusmir je jedan od najmlađih producenata na beogradskoj klupskoj sceni, prepoznatljiv po eksperimentalnom zvuku – od mračnijih minimal tonova sa početka karijere, preko gitarskih rifova, semplovanja glasa i perkusija, pa do etno elemenata koje ubacuje u novije produkcije, za jedan hipnotišući tehno vajb.

 

Total
0
Shares