A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Norbert Bruner u Funnel Contemporary

28.05.2022 | 19:21

Norbert Bruner u Funnel Contemporary


Norbert Bruner u Funnel Contemporary

Galerija Funnel Contemporary na Dorćolu najavila je od 3. juna samostalnu izložbu austrijskog konceptualnog umetnika Norberta Brunera (Brunner) “Feel the Fear and do it anyway”.

Brunerovi radovi su pažljivo rađeni objekti od materijala kao što su akrilno staklo, klirit, kliritno ogledalo. Pecizno štampane tačke na akrilnom staklu, pedantno složene na nekoliko površina, daju trodimenzionalnu sliku njegovim radovima, na kojima su često i poruke koje podstiču na razmišljanje.

Rođen 1969. u Hoenemsu, Bruner je diplomirao na Akademiji primenjenih umetnosti u Beču, a trenutno živi i radi na relaciji Beč – Njujork. Njegovi radovi uvršteni su u kolekcije širom sveta kao što su: New Britain Museum of American Art u Konektikatu, CT 21c Museum u Luivilu, The Museum of Arts and Design u Njujorku, NY LMU Eye Hospital u Minhenu, Artothek Austria 21 Haus u Beču, Belvedere 21 u Beču, MUSA Museum u Beču…

Kustos izložbe u Galeriji Funnel Contemporary (Dunavska 21) je Domenico de Chirico iz Italije, a organizovana je u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom.

(SEEcult.org)

Total
0
Shares