A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za kratke filmove za 7. Short cut u Inđiji

12.05.2022 | 13:55

Konkurs za kratke filmove za 7. Short cut u Inđiji


Udruženje za medijsku afirmaciju „Mat“ u Inđiji raspisalo je konkurs za sedmi Međunarodni festival kratkometražnog filma i fotografije „Short cut“, koji prikazuje kratke igrane, dokumentarne i animirane filmove.

Festival je otvoren kako za filmove domaćih autora, tako i autora iz celog sveta. Tematika filmova treba da je iz oblasti: ekologije, turizma i života.

Javni poziv za autore kratkih filmova traje od 15. do 31. maja 2022. godine.

Pristigle filmove pregleda selektorska komisija koja neće uzimati u razmatranje one filmove koji sadrže uvredljive ili agresivne poruke ili sadržaj.

Prema pravilima učešća, film ne sme da traje duže od 15 minuta i ne sme biti proizveden pre 2020. godine.

Udruženje “MAT” može koristiti delove ili kompletne filmove u svrhu promocije.

Autor snosi odgovornost po pitanju autorskih prava filma.
 
Autori filmova su u obavezi da dostave: popunjen formular koji je dostupan na sajtu festivala www.shortcutfest.net, fotografiju autora i film u formatu MPEG-4 (preko servisa www.wetransfer.com, ili transferxl.com) na imejl shortcutfest@gmail.com.

Autori čiji filmovi budu selektovani za festival biće obavešteni najkasnije do 20. juna 2022. godine.

Na Festivalu će biti dodeljena prva nagrada za kategoriju ekologija, prva nagrada za kategoriju turizam i prva nagrada za kategoriju život, zatim nagrada za animirani film i Gran pri  festivala. Žiri će, takođe, dodeliti i prvu nagradu na foto konkursu „Objektiv(n)i“.

Konkurs za fotografiju

Organizatori Festivala „Short cut“, u okviru pratećeg programa, organizuju izložbu fotografija „Objektiv(n)i“ koja ima takmičarski karakter, te pozivaju sve zainteresovane autore da, ukoliko žele da učestvijuju na izložbi, fotografije sa ličnim podacima i kontakt telefonom dostave na imejl shortcutfest@gmail.com (sa naznakom za foto konkurs “Short cut”) od 15. maja do 1. juna 2022. Autori fotografija za takmičarski konkurs mogu poslati maksimalno 10 fotografija, veličina duže stranice prihvatljivih digitalnih fotografija ne može biti manja od 3.000 piksela, tip datoteke može biti samo jpg tj. jpeg i maksimalna veličina datoteke ne sme preći 20MB.

Autori čije fotografije budu selektovane za izložbu a samim tim i takmičenje, biće obavešteni najkasnije do 20. juna 2022. godine.

Kontakt za dodatne informacije: Zorica Banić –  065/ 204 88 11, shortcutfest.net, Fb Short cut

(SEEcult.org)

Total
0
Shares