A perfect balance of exhilarating flexiblity and the effortless simplicity of the Code Supply Co. WordPress themes.

Novosti Kreativne Industrije
dark mode light mode Search Menu

Konkurs za 3. Međunarodno bijenale litografije

28.04.2022 | 00:56

Konkurs za 3. Međunarodno bijenale litografije


Konkurs za treće Međunarodno bijenale litografije, na kojem će biti predstavljena litografska dela nastala u protekle dve godine, otvoren je za umetnike iz celog sveta.

Na jednom mestu moći će da se vidi raznolikost savremenih poetika, škola, pravaca i pristupa umetnosti štampanja sa litografskog kamena, naveo je osnivač te manifestacije dr Marko Kalezić.

Treće Međunarodno bijenale litografije biće održano od 17. decembra 2022. do 14. januara 2023. godine u Ustanovi kulture “Parobrod” u Beogradu (Kapetan Mišina 6a).

Konkurs je otvoren za sve osobe starije od 20 godine koje se bave umetničkom delatnošću. Na konkursu će biti prihvaćeni samo originalni radovi izvedeni u tehnici litografije štampane sa kamena. Grafike izvedene u tehnici algrafija i radovi u kojima se litografija kombinuje sa nekom drugom grafičkom tehnikom neće biti razmatrani.

Umetnici mogu konkurisati litografijama koje su nastale 2020, 2021. ili 2022. godine. Autori mogu da konkurišu jednim radom štampanim na papiru čije dimenzije ne prevazilaze 100 x 70 cm.

Radove treba slati u tvrdom pakovanju, tubama ili na drugi način obezbeđene od fizičkog oštećenja. Na koverte, tube ili pakete treba napisati: ŠTAMPANA STVAR, NEMA KOMERCIJALNU VREDNOST.

Radove je potrebno poslati na adresu: Marko Kalezić, Kosmajska 47, 11030 Beograd, Republika Srbija. Autori iz Srbije radove mogu dostaviti i lično u UK “Parobrod“.

Zvanični jezici bijenala su srpski i engleski.

Prijavljivanje

Prijavni formular je potrebno popuniti čitko, štampanim slovima i uz njega poslati kratku biografiju na e-mail: litho.biennale@gmail.com

Uz prijavu treba popuniti i poslati izjavu kojom autor potvrđuje da njegova grafika nema komercijalnu namenu i da će biti isključivo korišćena kao galerijski eksponat tokom trajanja trećeg Međunarodnog bijenala  litografije. POželjno je poslati fotografiju grafike u visokoj rezoluciji.

Ako je potrebno prilikom slanja grafike, vrednost dela treba navesti u minimalnom iznosu.

Organizator će štampati katalog u kojem će biti reprodukovana grafika svakog izlagača. Svaki izlagač će dobiti primerak kataloga.

Kolekcija

Kolekcija radova Bijenala osnovana je 2018. godine, a sastoji se od litografija koje su umetnici donirali. Donirani radovi postaju trajni deo kolekcije i biće korišćeni u svrhu organizovanja tematskih izloži i litografskih projekata. Donirani radovi će biti vraćeni autoru ukoliko ih žiri ne prihvati  za izlaganje.

Kalendar manifestacije:

Prijem radova traje od 10. septembra do 5. novembra 2022. Žiriranje radova će biti obaljeno 15. novembra 2022.

Otvaranje izložbe će biti održano 17. decembra 2022. u 20 časova u UK “Parobrod”, a izložba će trajati do 14. januara 2023. godine.

Rok za vraćanje radova je 15. april 2023. godine.

Kontakt: litho.biennale@gmail.com, +381 64 5180978, Fb: International Biennale of Lithography, lithobiennale.com

*U prilogu: Prijavni formular (pdf)

(SEEcult.org)

Total
0
Shares